Както знаете, още от миналото НС настоявахме да се направи

...
Както знаете, още от миналото НС настоявахме да се направи
Коментари Харесай

Нинова: Призоваваме за разум и отговорност, а не за предизборно наддаване

Както знаете, още от предишното Народно събрание настоявахме да се направи актуализация на бюджета. За страдание, тя се забави, само че в този момент към този момент е на дневен ред. За страдание, Има Такъв Народ, ИБГНИ и Демократична България не одобриха нашето предложение сред първо и второ четене да създадем обща група, да определим тези общи оферти, които можем да внесем дружно, с цел да подсигуряваме болшинство, което ще ги одобри. Това е извънредно значимо, тъй като другояче рискуваме всеки да направи предложение, които да не бъдат подкрепени от болшинство в залата и в последна сметка да не се получи мечтаната актуализация на бюджета. Съжалявам, че не ни поддържаха за това рационално решение от наша страна. Това съобщи на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Така заради недоумение от тяхна страна или заради други аргументи не можахме да създадем най-отговорното и рационалното. Призоваваме за разсъдък и отговорност, а не за предизборно наддаване, разяснява тя.

Искаме да представим нашите оферти, които внесохме, те са обосновани от две неща. Първо – кардиналното ни отношение към нуждата да се помогне на хората на най-уязвимите групи при тези сложни месеци, които ни чакат и при тези фрапантни нараствания на цените, при тази увеличаваща се беднотия, здравна и икономическа рецесия, да подпомогнем тези хора. Второто нещо, което постигнахме и което считаме, че е наше преимущество е, че всичко, което ще чуете, взехме решение в разговор с представители на браншови организации, синдикати, лекарския съюз, служебните министри, синдикатите на Министерство на вътрешните работи, т.е. това е общ артикул, посочи Нинова.

Идентифицирали сме 9 значими групи, които са най-уязвими и би трябвало да бъдат подкрепени в този миг. Това са млади фамилии, деца и възпитаници, пенсионери, самоосигуряващите се лица, дейци и институции на културата, здравната система като цяло - болнична, доболнична помощ, стопанската система и бизнеса, Министерство на вътрешните работи и защитата и общините, означи водачът на Българска социалистическа партия.
https://www.facebook.com/btvnews/videos/599435864565785
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР