Както знаете, Dontnod Entertainment изостави развитието на Life Is Strange,

...
Както знаете, Dontnod Entertainment изостави развитието на Life Is Strange,
Коментари Харесай

Deck Nine с обяснение защо са се отказали от епизодичния формат на Life is Strange

Както знаете, Dontnod Entertainment изостави развиването на Life Is Strange, прехвърляйки го на Deck Nine и измененията не закъсняха. Най-явната смяна тук е епизодичния формат на играта, което се явяваше и една от аргументите за триумфа на първата игра. Но епизодите са към този момент в историята и това надали ще се промени. Причината за това решение бива дадена от Филип Лоурънс, водещ разказ дизайнер в изявление за Rock Paper Shotgun.

Той смята, че с отхвърли от епизодите ритъма на работа се трансформирал в позитивна посока и самият метод към създаването станал по-плавен и органически.

„Смятам, че от креативна позиция, това ни разреши да се съсредоточим над развиването на историята, да подходим към сюжета от по-добра позиция, а по-късно да работим по играта. Нямаше го това стеснение на епизодичния модел, при който бързаш с продукцията въз основата на написаното наличие за първия епизод, а по-късно започваш работа по втория“, изяснява Лоурънс, разказвайки за работата на Deck Nine по True Colors. „Подходът в настоящия му вид е доста по-плавен и органически. Не мога да си показва състояние, в което се връщаме към остарелия модел. Реакцията беше доста позитивна“. Лоурънс продължава с това, че решението не е било взето елементарно, тъй като този формат се явява самото ДНК на Life is Strange и запазването на епизодичната конструкция е било нещо значимо. „С оглед на времето смятам, че това беше вярното решение“, приключва Лоурънс.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР