Както всяка порода кучета, джак ръсел териер има своите предимства

...
Както всяка порода кучета, джак ръсел териер има своите предимства
Коментари Харесай

Джак ръсел териер - предимства и недостатъци на породата

Както всяка порода кучета, джак ръсел териер има своите преимущества и дефекти. В тази публикация ще ви разкажем по-подробно за тях, с цел да опознаете забавния темперамент на тази порода кучета.

И преимуществата, и минусите на джак ръселите можем да разделим на две съществени групи - психически и физически. Психологически ще назовем тези, които се отнасят за нрава на кучетата, а физически тези, които дават отговор на тяхната физиология.

Психологически преимущества на джак ръсел териер

Породата джак ръсел териер е една от най-дружелюбните и общителни породи кучета. Определено можем да кажем, че не са ревностни когато става въпрос за стопаните им и няма да се поколебаят да се зарадват на всеки човек, който не намират за опасност.

Изключително огромен плюс е, че се схващат идеално с деца. Ще тичат радостно към тях и ще махат жизнерадостно с опашка. Джак ръселите са съвършени бранители, поради непреклонното им възприятие за правдивост.

Ако усетят недоброжелател ще се втурнат в режим на отбрана, даже в случай че съперникът е със доста по-големи размери. Към позитивните качества на породата можем да отнесем също и тяхната просветеност. Те са склонни на драго сърце да извършват вашите команди, стига да им отделите нужното време за дресиране. Освен това джак ръселите са майстори в подобряването на настроението на близките. Позитивността и остроумието на тези кучета са способни да накарат всеки човек да се усмихне и разсее.

Физиологически преимущества на джак ръсел териер

Джак ръселите са едни от най-енергичните кучета и могат да прекарат цели дни в бягане и игри. Ако сте спортна натура и постоянно вършиме дълги разходки и преходи, това несъмнено е идеалното куче за вас. За тях няма ограничавания, без значение дали разходката е в някой парк или в планината.

 Джак ръсел

Няма да усетят отмалялост, даже в противен случай - ще се заредят. Предимство е, че са дребни на размер и могат да се стопанисват както в къща, по този начин и в апартамент, също така можете да ги взимате на всички места с вас. Не са претенциозни на храна и не е належащо да се притеснявате за дневната им диета.

Психологически дефекти на джак ръсел териер

Представителите на породата джак ръсел териер могат да се окажат голямо предизвикателство за стопаните си. Ако притежателят не отделя задоволително време на кучето както за образованието на джак ръсела, по този начин и за разходки, то може да се трансформира в същинска хала.

Твърде дългото му стоене в затворено пространство ще го изнерви и е способно да стартира да прави бели, с цел да притегли вниманието ви. А неочакваната поява на други кучета може да го накарат да се усеща в заплаха или да намерения, че притежателят му е в заплаха и да заеме отбранителна позиция.

По природа Джак ръселите могат да бъдат извънредно манипулативни, в случай че не им покажете кой е шефът още до момента в който са дребни. Колкото до игрите му с децата, кучето може да прекара часове в игра, само че е значимо дечицата да бъдат предизвестени за някои особености. Не бива да ползват мощ върху животното, тъй като може да стане нападателно.

Физиологични дефекти на джак ръсел териер

Високите равнища на физическа интензивност на породата могат да се окажат минус за прекомерно заетите хора или за тези, които избират да си стоят вкъщи.

Стопаните на джак ръселите би трябвало да им обезпечат доста играчки, с които да се занимават вкъщи, с цел да остане имуществото непокътнато. В противоположен случай е допустимо да нанесат огромни вреди на мебелите. Като минус можем да посочим и сезонната промяна на козината им, тъй като в тези интервали оставят доста косми на всички места и почистването би трябвало да се прави доста по-често.

 Джак ръсел териер

Трябва да се има поради, че всяко преимущество на породата може да се окаже минус. Причина за това е точно самият притежател и неговият метод на живот, тъй като в случай че стопанинът е човек, който води деен метод на живот, енергичността на кучето ще бъде сметнато за преимущество. Ако обаче притежателят е човек, който води затънал метод на живот, то тогава тази интензивност би му се сторила минус на джак ръсела.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР