Както всяка година (и тази) на Киномания ще имаме възможност

...
Както всяка година (и тази) на Киномания ще имаме възможност
Коментари Харесай

Как изглежда физиката на тъгата

Както всяка година (и тази) на Киномания ще имаме опция да забележим доста забавни филми. И до момента в който се чудим кой от кой е по-добър и си означаваме в календара по кое време наложително ще сме на кино, взехме решение да обърнем внимание на едно от българските оферти, които не трябва да пропущаме.

Една ненадейно зародила обич и последвалите куп непредвидени обстановки

" Един дъждовен ден в Ню Йорк " на Уди Алън идва на Киномания

Става въпрос за късометражната анимация " Физика на тъгата ", която е по книгата на Георги Гоподинов. Режисьор и сценарист е Теодор Ушев ( " Сляпата вайша), а късото филмче може да се похвали с няколко извоювани награди. Това е специфичната премия за късометражен филм на Филмовия фестивал в Торонто и премия за най-хубава канадска анимация на Анимационния фестивал в Отава.

Според анотацията на кино лентата в уеб страницата на филмовия фестивал в Торонто аниматорът Теодор Ушев " реализира ново равнище на артистичност с своята сага за фантазиите на детето и нещата, за които съжалява възрастния ".

Колко засукан е светът на един дребен човек

Киномания стартира на 14 ноември с новия филм на Мариус Куркински

Както добре е известно на всички, които са чели книгата на Георги Господинов, по този начин и анимацията наблюдава историята на мъж, който пресява мемоари от младостта си в България през все по-голямото отчуждение на зрелите си години в Канада.

И болката, и величието на Антонио Бандерас

В новия филм на Педро Алмодовар

Късометражния филм има две версии - британска и френска, като в същото време функциите в британската са озвучени от Доналд Съдърланд и сина му Росиф Съдърланд, а френската от Ксавие Долан и Мануел Тадрос. Това е и първият изцяло анимиран филм, който употребява енкаустика (восъчна живопис).

" Физика на тъгата " е на 17 ноември 2019 година от 19:00 в Зала 1 на НДК
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР