Както вече бе съобщено през октомври бе осъществен пуск на

...
Както вече бе съобщено през октомври бе осъществен пуск на
Коментари Харесай

Текущ статут на японските блокове на АЕЦ


Както към този момент бе обявено през октомври бе сбъднат пуск на блок №3 на АЕЦ Ikata. В този връзка съветското електронно издание atominfo.ru е подготвило информация за готовността на японските блокове за връщане в употреба.

Общо след повредата в АЕЦ „ Фукушима “ в комерсиална употреба са върнати девет блока -№№3/4 АЕЦ Takahama, №№3/4 АЕЦ Ohi ", №3 АЕЦ Ikata, №№3/4 АЕЦ Genkai и №№1/2 АЕЦ Sendai.

Други шест блока са си обезпечили утвърждението на японския регулаторен орган NRA, който е удостоверил, че те дават отговор на постфокушимските стандарти за сигурност, само че разнообразни аргументи до момента не са пуснати наново.

Това са блоковете №2 на АЕЦ Tokai, №№6/7 АЕЦ Kashiwazaki Kariwa, №3 АЕЦ Mihama и №№1/2 АЕЦ Takahama.

На някои от тези блокове би трябвало да се изпълнят редица наставления, с цел да бъдат пуснати в употреба, а други би трябвало да получат утвърждение за въвеждане в употреба от локалните управляващи.

Други 10 блока към сегашния миг са в стадий на разискване от страна на регулаторния орган.

Това са блоковете: №2 на АЕЦ Tsuruga, №№1-3 на АЕЦ Tomari, №2 на АЕЦ Onagawa, №1 на АЕЦ Higashi Dori (Tohoku), №№3/4 на АЕЦ Hamaoka, №2 на АЕЦ Shika и №2 на АЕЦ Shimane.

Тази статистика демонстрира, че към сегашния миг общия брой на японските блокове, върнати в комерсиална употреба и претендиращите за връщане са 25.

Според базата данни на PRIS, статут на настоящи в Япония имат 42 блока. В базата обаче до момента не са регистрирани решенията на притежателя за дефинитивно прекъсване на осем блока - №№1/2 на АЕЦ Ohi, №2 на АЕЦ Ikata. №№1-4 на АЕЦ Fukushima Daini и №1 на АЕЦ Onagawa.

Ако се вземат поради тези решения, то статут на настоящи ще запазят единствено 34 блока, като освен това ориста на девет блока остава неразбираема – за тях няма решения за дефинитивно прекъсване, само че също по този начин няма и поръчка в NRA за инспекция на сходството на постпокушимските стандарти.

Пет от деветте блока с несигурно бъдеще са на АЕЦ Kashiwazaki Kariwa.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР