Както свърши времето на мутрите, така скоро ще свърши и

...
Както свърши времето на мутрите, така скоро ще свърши и
Коментари Харесай

Гешев с тежки закани след спецакцията в Левски

Както свърши времето на мутрите, по този начин скоро ще свърши и времето на телефонните измамници. Това даде обещание зам.-главният прокурор Иван Гешев след днешната акция на спецпрокуратурата и Министерство на вътрешните работи в град Левски.

При нея беше разрушена бандата на един от ветераните на ало мафията у нас Димитър Серафимов-Келеша. В ареста с изключение на тартора са още седем негови съучастници, измежду които и мъж от София, за който се допуска, че е бил мулето на групата.

Гешев изясни, че на най-високо равнище, с присъединяване на премиера и основния прокурор, са разисквани ограничения, които би трябвало да края на годината или най-късно до идващото лято внезапно да се ограничи този тип престъпност.

Зам.-главният прокурор съобщи, че ало измамниците по принцип са хора с невисок обществен статут и обучение, само че в това време разполагат с впечатляващи с лукса къщи и коли.

" Не можем да позволим повече такива групи да тормозят възрастните хора в страната и да обират спестяванията и последните им пари. Държавата е в дълг на пострадалите от телефонните измамници ", съобщи още Гешев.

Той дефинира разрушената тайфа в Левски като проведена незаконна група, против която имало задоволително събрани доказателства.

От думите му стана ясно, че при днешните арести и обиски е намерено повече от кило злато в дома на Серафимов, който се оказа притежател и на първокласни лимузини. Намерени и конфискувани са и доста телефони, които са били " оръдия на труда " на групата.

Осмина - седем в град Левски и един в София - са арестувани за 24 часа при профилираната интервенция против телефонни измамници, блокирала града в петък сутринта, съобщи Канал 3.

" Не можем да приказваме за ръководители на незаконна група, само че двама от арестуваните са доминирали в нея.

Според събраните доказателства ще се реши правната подготовка против тях - дали са ръководители, или участници в групата.

4 часа работа не са задоволителни за разбор, само че по оперативна информация групата в Левски е измежду най-сериозните, работили на територията на страната. За никого не е загадка, че Левски е меката на ало измамниците в България. "

Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев пред медиите в град Левски.

Всички арестувани са престъпно проявени, някои са осъждани. При обиските са конфискувани кг злато и много сим карти, някои от Румъния.

Има данни, че измамниците са пътували и до Румъния. Един от задържаните е бил в групата на ало измамниците в Горна Оряховица, а след разбиването й преди месеци се е преместил в Левски.

По първична калкулация измамите са за десетки хиляди левове. Вземани са дребни суми, само че постоянно.

Има няколко случая на предотвратени измами на възрастни хора, които са пробвали да теглят пари от банки, с цел да ги дадат на мошениците.

Има данни, че е прал пари посредством заведението, сподели пред публицисти шефът на плевенската полицейска дирекция Красимир Начев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР