Както при останалите домашни любимци, така и при гризачите има

...
Както при останалите домашни любимци, така и при гризачите има
Коментари Харесай

Най-полезните храни за хамстери

Както при останалите домашни любимци, по този начин и при гризачите има разнообразни класове храна. Когато приказваме за най-хубавите храни за вашия хамстер, би трябвало да наблегнем най-много върху качеството. Храна за хамстера би трябвало да бъде особено селектирана съответно за хамстер (а не за мишки, плъхове, чинчили, порчета, морски свинчета или домашни котки).

Понякога, влизайки в зоомагазина, може да ви се стори, че имате прекомерно огромен избор. И терзанията ви не стопират дотук – когато се приберете у дома, се чудите дали може да дадете прясна храна на хамстера си. Ето с какво е най-полезно да се хранят тези пухкави животни.

Храна за хамстери

Специализираната храна за хамстери е най-хубавият вид. Хранителните пелети оферират една извънредно уравновесена диета с всяка хапка, поради което са и едни от най-подходящите. Формата на самата пелета може да бъде друга, оферират се като дребни бисквитки или сходни на корнфлейкс.

За разлика от зърнестите храни, при които хамстера може да си избира единствено тези, които му харесват, питателните пелети са постоянно уравновесени откъм потребни субстанции. Не е проблем да ги смесвате и с други лакомства, стига да се убедите, че по-голямата част от порцията е формирана точно от тях.

Зърнени храни

Важно е да подберете зърнеста примес, която съдържа задоволително разнородни хранителни субстанции, като сушени зеленчуци. Някои от продуктите на пазара съдържат и питателните пелети в микса, което е единствено в интерес на вашия хамстер.

Ако сте се спрели на този тип храна, уверете се, че вашият домакински любим изяжда цялото количество преди да добавяте още. Така ще избегнете разновидността, в който той ще сортира единствено тези зърна, които му харесват.

Пресни зеленчуци

 Зеленчуци за хамстери

Можете да давате човешки храни на хамстера, стига да не превишавате 10 % такива артикули в цялата порция. Избягвайте висококалоричните храни и наблягайте на пълнозърнести артикули и свежи зеленчуци за хамстери и плодове за хамстери, които са добре измити авансово.

Лакомствата, които се оферират в комерсиалната мрежа постоянно са с високо наличие на захар и не са целесъобразни за вашия любим. Особено като се има поради, че мини хамстерите са предразположени към диабет. Така че, колкото и да ви се желае да поглезите дребния си другар, по-добре е да не го вършиме.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР