Както повечето неща, свързани с Илон Мъск - всичко започна

...
Както повечето неща, свързани с Илон Мъск - всичко започна
Коментари Харесай

Роден лидер, успешен мениджър и бивша служителка на Тръмп. Коя е новата шефка на Twitter?

Както множеството неща, свързани с Илон Мъск - всичко стартира с един туит.

„ Намерих нов началник за X/Twitter. Ще стартира след шест седмици “, написа притежателят на Twitter в четвъртък, с което провокира безчет спекулации в медиите за това кого е избрал милиардерът да застане отпред на колоса за обществени мрежи.

Догадките обаче не продължиха дълго и единствено ден по-късно той публично разгласи, че назначава на поста Линда Якарино, началник на рекламата в NBCUniversal. Компанията има някои от най-големите американски телевизионни мрежи и холивудското кино студио Universal. Якарино обаче напусна компанията в петък и доста скоро ще се заеме със задачата да управлява софтуерната компания, която Мъск закупи предходната година в договорка за 44 милиарда $.

Тя ще дава отговор най-вече върху бизнес интервенциите, до момента в който милиардерът ще продължи да се занимава с продуктовия дизайн и новите технологии, написа " Financial Times ". Инвеститорите се надяват, че Якарино ще бъде стабилната ръка, която да оправи обтегнатите връзки сред Мъск и рекламодателите, които са главният източник на доходи за сдружението.

" Роден водач "

Зад гърба си тя има задоволителен опит, с цел да покаже, че има шансове за триумф. Израснала е в " доста обичайно италианско католическо семейство ". Завършва Държавния университет на Пенсилвания и последователно построява кариерата си като рекламен управител.

Първо заема разнообразни позиции в Turner Broadcasting System Inc - световна компания за радиоразпръскване, която понастоящем е благосъстоятелност на Warner Bros. Работи в няколко медийни търговски обекти, като сред 1996 година и 2011 година минава през разнообразни длъжности, измежду които изпълнителен зам.-директор и основен действен шеф, преди да се причисли към NBCUniversal - една от водещите международни медийни и развлекателни компании.

`Зад
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР