Както Porsche, Lamborghini и Aston Martin пред нея — и

...
Както Porsche, Lamborghini и Aston Martin пред нея — и
Коментари Харесай

Някога немислимо, сега неизбежно: Ferrari ще прави SUV

Както Porsche, Lamborghini и Aston Martin пред нея — и всички други мейнстрийм производители — Ferrari влиза в SUV бизнеса, написа The New York Times.

Purosangue (породист, породист от италиански) не се чака преди 2022 година Но традиционалистите в автомобилните среди към този момент скърцат със зъби. Те не считат, че Ferrari, застанала високо в автомобилния свят, има потребността да се навежда, с цел да гони прищевките на потребителите от Америка до Китай.

Това е компанията, чиито спортни коли са толкоз извънредни, че те постоянно покачват цената си сега, в който бъдат изкарани от завода — когато новият им притежател е деликатно тестван от Ferrari и дилърите на компанията и е получил позволението да купува. Този развой наподобява толкоз византийски и тайнствен като аудиенцията с друга италианска икона, чийто адрес е Ватикана, а не Маранело.

Едно класическо Ferrari коства колкото тежестта си в акции на Tesla, а митичното 250 GTO е най-скъпият автомобил в историята. Модел от 1963 — един от общо 39 — бе продаден за $70 млн. през 2018 година Същата година различен модел от 1962 година смени притежателя си против $48,4 млн.

Автомобилите на Ferrari се трансформират в класики с причина. Но с цел да остане компанията на повърхността през 2021 година, са нужни промени. И въпреки че производителят не навлиза в мейнстрийма никога, разширяващата се гама подсказват, че компанията е подготвена да се приспособява.

В продължение на десетилетия Ferrari изпълняваше задачата, заложена от Енцо Ферари. Мениджърите към момента първо се питат " Какво би направил Енцо? ", а по-късно работят. Често той е казвал, че компанията би трябвало да създава по-малко коли, в сравнение с може да продаде. Какво друго е казвал? Никога, в никакъв случай няма да създаде автомобил с четири порти. А SUV модел би бил просто невъобразим.

Измежду фанатичните аукциони за класическите модели и гневната битка за достъп до новите, човек би сметнал, че Ferrari желае да резервира имиджа си. Но Енрико Галиера, основен маркетинг шеф на компанията, споделя, че " прекалено " дългите описи с чакащи клиенти значат, че Ferrari би трябвало да разшири гамата си и да предприеме по- " приобщаващ " метод.

" Честно казано, не желаеме да държим фамилията на Ferrari малко ", споделя той. В идеалния вид " повече хора ще могат да се радват на страстта Ferrari — освен да имат колите, само че да бъдат част от нещо особено ".

Ход в тази посока е Ferrari Roma, което, по сметки на Галиера, ще е първото Ferrari на 70% от купувачите. Не единствено тъй като е " едвам " $222 620, а тъй като е и по-практично с четири места, повече място за багаж и по-прощаващо окачване.

Друг нов модел, SF90 Stradale, ще би трябвало да помогне на компанията да се оправи с провокациите, пред които е изправен всеки производител на спортни коли. Първият плъгин хибрид на компанията е правоприемник на хибридното LaFerrari.

Stradale е най-бързият автомобил в историята на Ferrari (с позволение да се движи по публичните пътища) и има 986 к.с. и три електрически мотора, които да оказват помощ за понижаване на излъчванията от бензиновия V8.

Purosangue, на хартия, ще е най-привлекателният за масите модел. И като подобен представянето му ще бъде измежду най-големите провокации в историята на компанията, съгласно Галиера.
 20-годишно Ferrari е на път да се трансформира в най-скъпата кола, продавана онлайн
20-годишно Ferrari е на път да се трансформира в най-скъпата кола, продавана онлайн

Тя може да усъвършенства сегашния връх с цели 2 млн. $ и има планирана цена от съвсем 5 млн. $
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР