Както обикновено, чакаме някой отвън да свърши нашата работа. Може

...
Както обикновено, чакаме някой отвън да свърши нашата работа. Може
Коментари Харесай

Бойко Найденов: Санкциите по закона Магнитски вероятно няма да са окончателни

Както нормално, чакаме някой извън да свърши нашата работа. Може би тъкмо в това се крие казусът. Това разяснява по отношение на глобите на Съединени американски щати по закона " Магнитски " против шестима българи някогашният шеф на Националната следствена работа Бойко Найденов.

" Това е акт на непознато държавно управление, ние четем единствено спуснатото известие от американското посолство, само че не знаем какво има вътре в самото следствие ", изясни Найденов по Българска национална телевизия.

" Дълбоко се колебая, че някакъв материал от това следствие ще бъде възложен. Това е административна инспекция и какви данни са събрани, ние можем единствено да гадаем. Нашите институции са длъжни да образуват следствие и да ревизират, въпросът е по какъв начин биха могли да бъдат приобщени сходни доказателства ", добави Найденов.

Най-вероятно тези инспекции не престават, допускам, че това няма да е финален акт, счита правозащитникът.

" Очевидно имаме проблем с преследването на дадени типове престъпност. Ние получаваме непрекъснати упреци извън, а и вътре към този момент се задава този въпрос - за какво в България имаме толкоз огромна корупция. Очевидно е, че нещо куца и хората стартират да го осъзнават само че до каква степен ще стигнем, не знам ", добави Найденов.

Според него, това е политически въпрос, не юридически. " Много мъчно е да чакаме, че политици, забъркани в корупционни схеми, ще основат и ще поддържат едно сходно следствие и сходна интензивност на правоохранитителните органи ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР