Както БЛИЦ съобщи по-рано днес жълт код за силен вятър

...
Както БЛИЦ съобщи по-рано днес жълт код за силен вятър
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ! В София е страшно – СНИМКИ показаха мини-апокалипсиса! Аварийни екипи бродят из столицата

Както БЛИЦ заяви по-рано през днешния ден жълт код за мощен вятър е разгласен за съвсем цялата страна. Предупреждението е в действие за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Пловдив, Смолян, Пазарджик, София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград.

Снимки в обществената мрежа фейсбук демонстрираха каква мини-апокалиптична обстановка се разиграва в столицата сега.

„ Кофите на Гоце Делчев още веднъж потеглиха “, написа жена, снимала по какъв начин мощният вятър е разпръснал кофите за боклуци на основния столичен бул..






Не по-различно е ситуацията и в Драгалевци, където мъж е написал над фотографията „ Кв. Драгалевци, не духа доста! “.


Страшно е ситуацията и край Южния Парк в София. Там обаче не става въпрос за кофи, а за улична табела, която се клати заплашително от вятъра, а хората се молят да се бъде откъртена, с цел да не полети и да асе направи някоя бедя – я да удари човек, я кола.

„ Входа на Южен Парк откъм Витошка. Няма да издържи доста с този вятър, в случай че можете избягвайте да минавате оттова тези дни...особено пешеходците “, предизвестява жена, натъкнала се на протичащото се.


Междувременно от на Столична община оповестиха, че екипи на Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ са реагирали на два сигнала за паднали клони на дървета поради мощния вятър на територията на София. Няма потърпевши хора.

Заради бурните ветрове от Столична oбщина призоват жителите да бъдат деликатни и да приберат незакрепените предмети от балконите на жилищата си.

Строителните компании би трябвало да ревизират обектите си и строителните огради, а комерсиалните обекти – своите рекламни и осведомителни уреди.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР