Както беше съобщено по-рано, MSI на своя щанд на изложението

...
Както беше съобщено по-рано, MSI на своя щанд на изложението
Коментари Харесай

Експерименталният ноутбук на MSI, базиран на Intel Meteor Lake, бе тестван в Cinebench – резултатът все още не е много добър

Както беше обявено по-рано, MSI на своя щанд на ревюто Computex 2023 сподели първия ноутбук, основан на Intel процесор от идната серия Meteor Lake. Ноутбукът употребява ранния инженерен пример на процесора, който към момента даже няма публично име. Не е ясно за какво MSI са решили да го покажат, само че порталът Wccftech съумя да се запознае по-добре с него.

Журналистите на Wccftech настояват, че са съумели да конфигурират тестов програмен продукт на преносимия компютър, до момента в който представителите на MSI до известно време не са обръщали внимание на това. В системата е била конфигурирана програмата за мониторинг HWiNFO, както и синтетичният тест Cinebench. Пускането им удостовери, че ноутбукът MSI Prestige 16 EVO/Studio в действителност е оборудван с новото потомство процесор на Intel.

Страничният програмен продукт е удостоверил, че неназованият чип от серията Meteor Lake-P/H/U има 6 производителни и 10 енергоефективни ядра. Две от десетте ядра са ситуирани на SoC чипа на процесора. Посоченият инженерен пример е с базова периодичност 3,1 GHz, а в турбо режим честотата нараства до 4,2 GHz. Общо чипът е получил 1,6 MB L1 кеш, 18 MB L2 кеш и 24 MB L3 кеш.

Софтуерът също е удостоверил, че процесорът Meteor Lake е оборудван с интегрирана Arc графика и е основана на архитектурата Intel Xe-LPG. Графичното ядро ​​съдържа 128 изпълнителни единици (1024 32-битови ядра). С други думи, това е мобилния аналог на настолната видеокарта Arc A380 от начално равнище.

Станало е още известно, че лимитите на мощността PL1 и PL2 на процесора са надлежно 15 и 28 вата. Във втория случай ограничаването е динамично и може да се конфигурира от 20 до 64 вата. Според HWiNFO, инженерният пример е с пикова мощ от 121W.

Чипът също по този начин небрежно е бил тестван и в Cinebench R23, където е отбелязал 4261 точки в многонишковия тест. От Wccftech са нямали време да тестват продуктивността за една нишка, защото от MSI най-сетне са забелязали, че ноутбукът се употребява по неоторизиран метод. Трябва да се означи, че резултатът от 4261 точки в многонишковия тест е получен при потребление на процесора единствено при 21% натоварване. В този миг процесорът е работил на към 640 MHz за всички ядра. Очевидно, индустриалният модел на процесора ще може да показва доста по-високо равнище на продуктивност. Дори и в този момент, като се вземат поради изискванията на теста, новият артикул сподели доста впечатляващ резултат, еднакъв на продуктивността на по-старите модели Intel Ice Lake, създадени единствено преди няколко години.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР