Както беше обявено още миналата седмица, американският президент Джо Байдън

...
Както беше обявено още миналата седмица, американският президент Джо Байдън
Коментари Харесай

Наруши ли Джо Байдън протокола за среща с крал

Както беше оповестено още предходната седмица, американският президент Джо Байдън дойде за малко публично посещаване във Англия през вчерашния ден, 10 юли. Само за ден той съумя да се срещне с премиера Риши Сунак в Лондон, след което да отлети за Уиндзор.
 Крал Чарлз и Джо Байдън - срещата сред държавните глави в Лондон
Важната среща, която следва пред Чарлз

Кого ще посрещне кралят в Уиндзор

Именно в замъка се състоя срещата на Байдън с Чарлз Трети. Там президентът беше посрещнат от краля, след което двамата направиха церемониална ревизия на армията. След церемониал на гвардейците, срещата на държавните глави се придвижи в замъка.

Колкото и малко да беше визитата на, то съумя да стане причина за рецензии към американския президент. Според доста британци, той е нарушил формалния протокол, като е потупал няколко пъти краля по рамото.
 Снимка 625833

Схващането им датира от преди епохи, когато да докосваш монарх е строго неразрешено. Позволени са само поклоните и ръкостисканията, в случай че последните са пожелани от монарха. От Royal Central обаче прецизират, че това са " средновековни " вярвания.
 Снимка 625836

Освен че живеем в 21 век и кралете от дълго време не се употребяват с " възвишен " статут, действително на никое място няма и не е имало написан протокол, съгласно който е неразрешено да потупваш краля по рамото. Самият Чарлз също си разреши този жест по отношение на президента Байдън.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР