Какъвто и справочник на алтернативната медицина или друга литература за

...
Какъвто и справочник на алтернативната медицина или друга литература за
Коментари Харесай

Мед и лук - как да се лекуваме с чудодейната смес

Какъвто и указател на различната медицина или друга литература за различно лекуване да отворите, сигурно има предписания с мед. Това не е изненадващо – продуктът освен е потребен самичък по себе си, само че и усъвършенства усета на естествените медикаменти и усвояването им. Лук с мед – правилен асистент при кашлица, който и дейно почиства кръвоносните съдове, оказва помощ и при други здравословни проблеми.

Полезни свойства и противопоказания

Сместа от лук и мед има следните свойства:

Укрепва имунната система; усъвършенства мозъчната функция; дава мощ и енергия; предотвратява развиването на дефицит на витамини; има антивирусен и бактерициден ефект; почиства кръвта от непотребните липиди; усилва здравината и еластичността на кръвоносните съдове; форсира зарастването на рани; оказва помощ при бодърствуване и хронична умора; разрежда кръвта, понижава риска от формиране на кръвни съсиреци; има муколитичен и отхрачващ ефект; възстановява и форсира метаболизма; почиства организма от непотребна слуз; усъвършенства действието на сърдечния мускул; има противовъзпалително и противотуморно деяние.

Медът в дует с лук се употребява необятно в медицината. Помага още при:

 Мед и лук оказват помощ при кашлица

Кашлица, простуда, грип; бодърствуване, нервно напрежение; хрема със запушен и незапушен нос; инфектиране на сливиците; анемия; неприятен апетит; съдова уязвимост, разширени вени; нараснала коагулация на кръвта, риск от тромбоза; неприятен напредък на косата, плешивост; менструални нередности при жените; подуване; проблеми с потентността при мъжете; простатит, аденом на простатата; пигментация по кожата; атеросклероза, висок холестерол; възпалителни и инфекциозни патологии на пикочно-половата сфера; проблеми с храносмилането, неприятна пъргавина на червата; туберколоза; стоматит, кървящи венци.

Сместа от мед и лук е потребна и за пречистване на отрови, за цялостна профилактика на развиването на тумори, за подсилване на сърдечния мускул и нормализиране на кръвното налягане.

Противопоказания при консумация на мед с лук

Важно е, да се вземе поради описът на противопоказанията:

Захарен диабет; нараснала киселинност на стомаха, киселини; бъбречна недостатъчност; пиелонефрит, гломерулонефрит по време на рецидив; алергия към пчелни продукти; самостоятелна нетърпимост към лука; нараснали газове в червата, колики; болести на панкреаса и черния дроб по време на обостряне; бронхиална астма; гастрит, язва на стомаха, болест на Крон; треска; хипотония, тежка хипертония; вродени метаболитни заболявания; камъни в пикочния мехур или жлъчния мехур; сърдечни дефекти; продължителен бронхит.

Въз основа на тези два съставния елемент се вършат елементарни смеси, тинктури, сиропи, компреси. Тези два продукта постоянно се комбинират с други съставки:

 Смес от мед и лук

- С чесън и лимон – за пречистване на кръвоносните съдове, подсилване на защитните сили на организма;

- Със захар – при кашлица, в предписания за черния дроб;

- С мляко – при бодърствуване, преумора;

- С люспи от лук – при простатит, аменорея, аденом на простатата, липса на менструация;

- С ябълков оцет – за унищожаване на токсините, нормализиране на налягането, подмладяване;

- С растително масло – за разчистване и подсилване на кръвоносните съдове

- С алое при настинки, синузит, хрема.

Най-често комбинацията мед и лук се употребяват за лекуване на кашлица и настинки. При тези болести е потребно да добавите топло мляко в състава.

Рецепта при настинка с лук, мед и лимон

 Джинджифил с мед и лук

лимон – 1 бр.

корен от джинжифил – 30 г

мед – 100 г

карамфил надробен – 1/3 ч.л.

лук – 2 глави

Обелете, измийте и настържете лука. Измийте лимона, нарежете го дружно с корите на дребни кубчета. Обелете джинджифила, настържете го на едро ренде. Сложете всичко в съд с похлупак, прибавете карамфила, меда и разбъркайте. Поставете в ледник за една нощ.

За лекуване на настинки, възрастните одобряват по 1 с.л. 2 пъти дневно. В рецептата за деца не използвайте карамфил. Давайте на деца над 7 години по 1 ч.л., два пъти дневно с топло мляко или липов чай.

Лекарство за кашлица с мед и лук

Смесете мед и сок от лук в равни количества и приемайте по 2 ч.л. 3 пъти дневно преди ястие в продължение на 3-4 дни. Приготвената примес не би трябвало да се съхранява по-дълго от 1 ден, по-добре е всекидневно да приготвяте нова порция от лекарството за идващия ден.

Това лекарство оказва помощ при синини, непродуктивна кашлица, бодърствуване, продължителен бронхит, нервно безсилие, умствена и физическа изтощеност.

Вижте още по какъв начин оказва помощ сироп от лук и мед на пушачите!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР