Какъв е екологичният контрол при производството на храни и напитки,

...
Какъв е екологичният контрол при производството на храни и напитки,
Коментари Харесай

Огромен интерес на ученици към състезанията в УХТ

Какъв е екологичният надзор при производството на храни и питиета, а какъв би трябвало да е софтуерният. Дали положителните индустриални практики са път към постигането на европейски стандарти в хранително-вкусовата индустрия.

Това са част от тематиките, върху които разсъждаваха повече от 100 възпитаници от професионални гимназии в Пловдив и района. Те се включиха в проведените от Университета по хранителни технологии надпревари, извършени в няколко професионални посоки: хранителни технологии, енергетика, информационни и компютърна техника и топлотехника.

Състезанията бяха извършени онлайн поради пандемията от ковид, а в хода им беше регистрирана доста положителната подготовка на участниците.

Класиралите са на първо получават оценка отличен 6, на второ – отличен 5,50, а на трето – доста добър 5. Оценките се зачитат за явяване на конкурсен изпит. Очакваме ги да аплайват в Университета по хранителни технологии, откакто получат дипломите си от учебните заведения, съобщи зам.-ректорът по образователна активност доцент Христо Спасов.

Той уточни, че досега са направени 7 надпревари, само че това е началото на акцията и следва образуване на последващи с забавна тема, препоръчана от учебните заведения и одобрена от УХТ. „ Причината за интереса към университета е във опцията получената в междинното учебно заведение специалност да бъде надградена, което им дава късмет за отлична реализация след тяхното дипломиране “, разяснява зам.-ректорът.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР