Как започвате деня си, вероятно с любимата чаша ароматно кафе?

...
Как започвате деня си, вероятно с любимата чаша ароматно кафе?
Коментари Харесай

Полезни храни, с които може да замените кафето

Как стартирате деня си, евентуално с обичаната чаша ароматно кафе? Според нутрициониста Либи Уийвър, в случай че желаеме да отслабнем, да понижим напрежението и да се освободим от паническите офанзиви, би трябвало да се откажем от кафето. Но да се откажеш от обичаното кафе, изключително заран не е по никакъв начин елементарно. Вижте кои потребни храни могат да ви обезпечат деятелен старт на деня и да бъдат вашата опция на кофеиновата напитка.

Шоколад

Една чудесна опция на чашата кафе е черният шоколад. Какаото съдържа витамини и минерали, които задействат мозъка и обезпечават нараснала сила за няколко часа. Също по този начин, потреблението на шоколад способства за освобождението на серотонин, именуван още „ хормон на щастието “. С шоколада обаче не трябва да се прекалява, тъй като потреблението на повече сладко способства за повишаване на кръвната захар, а това лишава от силата ви.

Кисело мляко

Опитайте да замените чаша кафе с друга потребна храна като кисело мляко. Млякото съдържа магнезий, който въздейства позитивно върху енергийните равнища в организма. Важно е млякото, което хапвате да няма добавени захари, оцветители, плодове.

Хапване с пикантен червен пипер

Храната с пикантен червен пипер може да форсира метаболизма, което е значимо за тялото, изключително в утринните часове. Също по този начин пикантните храни ни дават повече сила. Помислете за сладко от люти чушки, доматен сок с малко чили в него или здравословен сандвич с малко люта чушка. Вкусно и разбуждащо.

Ядки

Суровите ядки са едни от най-полезните храни. Ако обичате бадеми, хапвайте по-често от тях, защото те са богати на витамини от група В и магнезий, които ще ви обезпечат и повече сила. И въпреки всичко, не забравяйте, че ядките са калорични, по тази причина хапвайте не повече от 30-50 грама дневно и сурови, без съществуването на сол и добавки (може и печени, само че без да са овкусени).

Овесена каша

Овесената каша е превъзходен старт на деня, с която може да замените утринното кафе. Тя обезпечава задоволеност за дълги часове, сила, а хранителният състав в нея покачва и мозъчната интензивност. Още за изгодите от потреблението на овесена каша може да прочетете тук.

Спанак

Спанакът е богат на витамин А, минерални соли, йод и протеини. Благодарение на потребните си свойства, зеленчукът ни дава един деятелен старт на деня. Не забравяйте, че с него може да приготвите омлет, да го включите към здравословен сандвич, смути напитка.

Боровинки

Тези суперплодове можем да консумираме в пресен тип през цялата година. В тях се съдържат антиоксиданти, които въздействат върху работата на мозъка и нервната система, осигурявайки ни повече сила.

Яйца

Яйцата също са една здравословна опция на чашата кафе. Консумацията им ни обезпечава значими протеини, витамини, минерали, нужни ни, с цел да се почувстваме енергични при започване на деня.

Качествено месо

Хубавото парче месо, част от здравословен сандвич, изисква от тялото да отделя повече сила за храносмилането. Благодарение на него и питателните субстанции, които ни обезпечава, ние се усещаме по-активни денем.

Банани

Ако на закуска сте привикнали да хапвате плодове, пробвайте с банани. Те съдържат огромни количества калий, естествени захари, фибри, които ни оказват помощ да се усещаме енергични. Може да ги комбинирате със спанак, малко мрачен шоколад и да си приготвите енергична смути напитка. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР