Как влияе върху нас добрият качествен сън? - подобрява способността

...
Как влияе върху нас добрият качествен сън? - подобрява способността
Коментари Харесай

Как да подобрим съня у дома?

Как въздейства върху нас положителният първокласен сън?

- усъвършенства способността за учене, работа и решение на проблеми;

- намалява кръвното налягане;

- оказва помощ за надзор на теглото;

- укрепва имунната система, с помощта на която тялото се бори с инфекциите;

- оказва помощ на тялото да се възстанови;

- разрешава ви да бъдете по-активни денем.

Начини за възстановяване на съня

През деня: 

Спортувайте постоянно. Физическата интензивност ще усъвършенства доста качеството на съня ви. Не забравяйте, че би трябвало да прекратите физическите извършения най-малко 3 часа преди лягане. Избягвайте следобедния сън, само че в случай че въпреки всичко твърдо сте решили да подремнете, не го правете за повече от 30 мин.

Преди лягане:

Изгасете осветлението

- Светлината кара мозъка да се разсъни, затова изключването му ще помогне на тялото ви да се приготви за сън. Вечер изключете ярките източници на светлина и преминете към осветяване с лампи с ниска мощ или нощни лампи (включително в банята).

- Опитайте се да не гледате телевизия или да употребявате компютъра или мобилния си телефон по -близо до лягане. Ако е належащо, намалете яркостта на екрана, в случай че е допустимо.

Ограничете приема на храна и питиета

- Избягвайте питиета с кофеин като кафе, черен или зелен чай, газирани питиета и шоколад в часовете преди лягане.

- В часовете преди лягане не пушете, в това число електронни цигари, и не използвайте други артикули, съдържащи никотин. Те може да ви държат будни.

- Не пийте алкохолни питиета. Те могат да ви оказват помощ да заспите, само че заради потреблението им можете да се разсъните измежду нощ.
 Извън надзор: Знаете ли какво вършиме, до момента в който спите? Извън надзор: Знаете ли какво вършиме, до момента в който спите?
Човек прекарва една трета от живота си в сън. Сънят е значима функционалност в живота на тялото и мозъка за отмора и възобновяване на силите. Ког...

- Завършете вечерята минимум 3 часа преди лягане.

- Опитайте се да не пиете прекалено много течности, като вода или сок, преди лягане, изключително в случай че постоянно ставате през нощта, с цел да уринирате. Честото ставане през нощта може да наруши моделите ви на сън, което ви прави по-уморени денем.

Създайте удобна среда в спалнята

- Уверете се, че спалнята ви е тиха, тъмна и прохладна. Ако не можете да постигнете мрачевина в спалнята, използвайте маска за сън.

- Ако казусът е противен звук /от съседа например/, пробвайте да употребявате тапи за уши или фонов звук, като да вземем за пример селекция от океански звуци.
 4 аргументи да се усещаме изтощени заран 4 аргументи да се усещаме изтощени заран
Познавате ли положението, когато сте спали 7-8 часа през нощта, само че на сутринта сте се събудили изтощени? Каква е повода за това състо...

- Докато сте в леглото не гледайте телевизия, не използвайте компютър или смарт телефон или не говорете по телефона. Използвайте леглото единствено за сън и полова интензивност.

- Не позволявайте на домашни любимци да спят в спалнята ви, защото придвижването им може да ви разсъни.

Като съвет:

- Ако не можете да заспите, станете от леглото и направете къса разходка. Можете също по този начин да вършиме нещо за 30 минути, да вземем за пример да четете книга или да вършиме кръстословица. След това направете няколко извършения за релаксация.

- Завъртете часовника, тъй че да не виждате часа. Постоянното регулиране на времето може да ви затрудни да се успокоите и да заспите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР