Как термично обработените животински продукти провокират болести и защо сушените

...
Как термично обработените животински продукти провокират болести и защо сушените
Коментари Харесай

Д-р Гайдурков и защо термично обработената мазнина е най-вредният фактор в храненето ♥ От Мамапедия

Как термично обработените скотски артикули предизвикат заболявания и за какво сушените меса по обичайни предписания са по-здравословни. Д-р Георги Гайдурков по тематиката за животинските артикули в Системата на човешкото хранене.

(Видео: Мамапедия)

Според системата на човешкото хранене на вечеря можем да предложим и скотски артикули. По предпочитание тези порции могат да бъдат и по друго време – да вземем за пример да заменяем местата на обяда и вечерята съгласно нашето предпочитание и работния си темп. Основното предписание, което съблюдаваме и което е извънредно значимо в системата, е да заобикаляме да обработваме продуктите термично. 

Това, което е известно за месата в частност, а и опитът демонстрират, че те стават извънредно нездравословни, в това число и канцерогенни. В популярната студия Китайското изследване - Тhe China Study (може би една от най-големите студии в историята на нутрициологията и изобщо на въздействието на храната върху заболяването), е открито, че колкото повече скотски артикули се употребяват, толкоз повече нарастват дегенеративните болести. 

Това в действителност е по този начин, само че там се пропуща нещо извънредно значимо, което ние използваме съответно в нашата система. На процедура се оказва, че токсичният и канцерогенният резултат на месата идва от термичната обработка. Става ясно, че този фактор е толкоз мощен, че даже хищни животни като домашните кучета и котки (те по природата са конструирани да се хранят съвсем извънредно единствено с месо), след 10-годишна възраст умират най-вече от рак. 

Това е статистиката на ветеринарите. Как по този начин див звяр не понася месо? 

Никой в природата не е виждал такова знамение, подобен скандал – хищникът да не понася месо и месото да е нездравословно за хищника. Никъде в природата вълци, тигри и лъвове не умират поголовно от рак. Но това става с нашите домашни любимци, които са хищници. Нека си спомним какво даваме на нашите домашни любимци – даваме модифицирани меса. И това, което се пробвам да кажа е, че даже хищникът, който е конструиран да употребява месо, тъй като това е неговата съществена храна – и той не може да издържи на термично обработеното месо. Храним ги с едни топчета и тези животинки умират. Ако хищникът не може да понесе термично и софтуерно модифицираното месо, то по какъв начин ние ще го понесем?

Това е безапелационният извод в системата, която практикуваме. Животинските артикули увреждат със своята термична обработка. Парадоксът е, че доста пъти индивидът обработва термично тези артикули, с цел да може да ги стерилизира, с цел да се защищити от разнообразни инфекции и болести, от паразити. Парадоксът е обаче, че когато консумираме термично обработено месо, незабавно се активира нашата патогенна флора и се разболяваме. 

Тоест, всеки един от нас носи един свят от бактерии; всеки един от нас носи в дребна степен и от по този начин наречените условно патогенни бактерии, а и изобщо микроорганизми и вируси, само че когато консумираме такава разложена храна като термично обработен скотски артикул, тази флора се задейства и ние скоротечно се разболяваме. Разликата сред хората е само в количествен аспект – при едни работи доста бързо, както е да вземем за пример персонално при мен; при различен е със забавяне или е нужно малко по-голямо количество за същия резултат. Но при всички, термично обработеният скотски артикул поврежда. 

Оказа се обаче, че повода не е толкоз в самото месо, колкото в тази промяна, която настава при термичната обработка. Най-вероятният отговор, това е емпиричният факт, че всяко месо съдържа в себе си % мазнини, дори и така наречен постно месо. И тази лой при термична обработка деградира до най-тежките токсични деривати. 

Затова постоянно споделям, че термично обработената лой в действителност е най-вредният фактор в нашето хранене. Ние заобикаляме да прибавяме мазнини и изключително – термично обработени. Но в случай че консумираме термично обработени скотски храни, ние ги одобряваме и се разболяваме.

Как обаче можем да употребяваме тези артикули без да ги обработваме термично? Можем да ги употребяваме, и то не в екстравагантни нововъведения, а в обичайни предписания, включително и обичайни за българската кухня. Това са процесите мариноване и сушене. Всеки от нас може би знае, че сушените меса – филе, луканка, суджуци, които българинът е консумирал от древността, в действителност са сурови меса. Те не са варени, не са печени – те минават развой на сушене и се употребяват в този тип. В този вид те се одобряват добре и не предизвикат болести у нас. 

Много е забавно, че в този тип да вземем за пример мазнините подвигат положителния холестерол, а не неприятния. Нищо общо нямат с месо, което е минало обработка на сушене и мариноване. Например с рибата подготвяме едно фантастично севиче, което е в действителност известна рецепта за маринована в лимонен сок и подправки риба, която се приема извънредно добре. 

Автор доктор Георги Гайдурков, общопрактикуващ доктор, психолог, експерт по холистична медицина, лечебно хранене
От Съветите на доктор Гайдурков, въпроси и отговори – Мамапедия

Източник: Мамапедия
Снимка: Pexels / pixabay

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР