Как технологиите променят товарните автомобили? Сега фокусът е върху комфорта

...
Как технологиите променят товарните автомобили? Сега фокусът е върху комфорта
Коментари Харесай

Иновациите при камионите днес са насочени към водача

Как технологиите трансформират товарните коли? Сега фокусът е върху комфорта на лидера, сигурността и успеваемостта на пространството и дизайна. Това не значи занемаряване на различното задвижване или нововъведенията в горивната успеваемост. Днес даже аеродинамичният дизайн въздейства непосредствено върху икономията на гориво, намалявайки разноските на транспортните компании и отделяните нездравословни излъчвания. Какви са нововъведенията и съответните софтуерни решения на автомобилните компании ще забележим сред 7-ми и 9-ти юни на летище Лесново, когато пред очите на българската аудитория и бизнес ще застане най-хубавото в света на тежкотоварната автомобилна промишленост. Най-новите модели камиони, рейсове и профилирани транспортни средства ще могат да бъдат детайлно прегледани и тествани по време на TRUCK EXPO 2018. Но лекотоварният сегмент също се готви да впечатли посетителите с извънредно многообразие от модели, функционалност, технологии и съоръжение.

Мото-Пфое ще направи премиера на новия Ford Tourneo Custom – модел 2018. Този пътнически автомобил за 9 пасажери идва с величествен лист от интелигентни технологии, подпомагащи водача - система за алармиране при съществуване на автомобил в мъртвата точка; образован ограничител на скоростта, който употребява система за разчитане на пътни знаци и ще ви помогне да спазите пътното ограничаване. Оборудван е със система за засичане на придвижване, в случай че се движите на заден ход и адаптивен круиз надзор, който е програмиран да поддържа заложена скорост и избрана дистанциия с предния автомобил.


Ford ще бъде показан на ревюто с още три модела - Courier, Transit и Ranger и още куп удобства за лидера, като електронна стабилизираща стратегия, автоматизирано задействане на спешните светлини при рисково прекъсване, помощник за спешно прекъсване, надзор на спирачките в завой, система за попречване на катурване, адаптивен надзор на товара, надзор на отклонението на ремаркето и други.

Когато приказваме за комфорт на лидера, Peugeot са ненадминати с функционаности и удобства. Peugeot Boxer идва с нови аудиосистеми, които оферират удобството на функционалността свободни ръце с Bluetooth и USB вход, както и с 5-инчов сензорен екран - международна премиера в сегмента. Товарът може да доближи 17 м3 размер и тегло до 4 т, а товарният предел е от най-ниските за този клас коли - сред 493 и 602 мм.



Peugeot Expert е конструиран върху нова платформа и съчетава висок комфорт на возене и успеваемост. Страничната му плъзгаща се врата е с функционалност за безключов достъп до автомобила. Има сензорен екран 7’’, Head-up екран, ново потомство 3D навигация и не на последно място - многочислени системи за сигурност и в помощ на лидера. А разходът на гориво е един от най-ниските - 5,2 до 5,5 л/100 км (комбиниран).

От 7-ми до 9-ти юни на летище Лесново ще забележим и Peugeot Partner с неговия пригодим волан, регулируема седалка по височина с подлакътник, скоростен лост и ергономично бордно табло, които разрешават елементарен достъп до цялото ръководство и същинско улеснение за шофиране. Специалната седалка за пасажера до лидера Multi-Flex предлага в допълнение приблизително място с поделение за багаж, което може да служи за подлакътник или масичка за писане при прегъване на облегалката – един същински миниофис в кабината.



София Франс Ауто ще показа на TRUCK EXPO 2018 и лекотоварната гама на PIAGGIO COMMERCIAL VEHICLES. Piaggio Porter е флагманът на четириколесната гама на италианската марка. За него споделят, че е товарен автомобил, маневрен като лека кола, тъй като е с стилен размер, има най-хубавия в категорията си радиус на завой – едвам 3.7 м и оптимален товарен потенциал от 1120 кг във версия Maxxi. Предлага се като шаси кабина, товарна платформа, самосвал, ван и остъклен ван. Т.е. можете да го ползвате за доставки, паркова поддръжка и озеленяване, строителство, сметоизвозване, а с в допълнение съоръжение и като снегорин, кран, мобилен ресторант.



" Пчелата " на марката - очарователният триколесен Piaggio Ape ( " пчела " на италиански) – също ще бъде на TRUCK EXPO 2018. Проектираният от дизайнера на Vespa (Corradino D’Ascanio) модел се създава без спиране от 1948 година досега. И има за какво. Това е един от най-функционалните коли за транспорт на артикули както по тесните селски пътища, по този начин и по стръмните пренаселени градски улици. А приложенията му са в действителност многочислени – от мобилен бизнес, през градинарство и селско стопанство, та до комунални услуги. Аpe е самобитна икона на италианската просвета и метод на живот.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР