Как се справят хората с въведените извънредни положения заради коронавируса

...
Как се справят хората с въведените извънредни положения заради коронавируса
Коментари Харесай

83 000 долара струва лечението от коронавирус в САЩ, ако нямаш застраховка

 Как се оправят хората с въведените изключителни положения поради ковид в две прилежащи между тях страни, само че с изцяло разнообразни обществени системи? Отговорът дават българи, които живеят в Съединени американски щати и Канада.

Едно от огромните провокации да живееш в Съединените щати е здравната застраховка, която човек може елементарно да загуби в случай че бъде освободен от работа.

" Лечението от ковид коства към 83 000 $, в случай че човек отиде в болница и няма здравна осигуровка и това несъмнено не е сума, която човек може да си разреши, което несъмнено е огромен риск за всички нас, които сме в близост, тъй като хората, които остават без застраховка, нямат здравно покритие ", описа пред Българска национална телевизия Никол Палмър.

" Тестове се ползват, единствено в случай че този тест би трансформирал курса на лекуването ", добави Палмър пред Българска национална телевизия.

Въпреки че е градът с най-вече инфектирани в Съединени американски щати, Ню Йорк към момента не е подложен под карантина, работят обаче само перлани пространства, хранителни магазини и аптеки.

" Поне към този момент можем да излезем към момента в парка с колело, с тротинетка, понякога най-малко малко да разнообразим ", добави българката.  

Подобна е и обстановката и в канадския град Торонто.

" Няма оповестена карантина, има оповестено изключително състояние, при което действително предизвикват хората да си стоят у дома, да имат физическа отдалеченост от два метра, да не се събират повече от двама индивида, само че парковете са позволени, може да се разхождаш, единствените магазини които работят са тези за артикули от първа нужда - храна, гориво банки ", описа Петър Петров.

" Ако се разболееш и искаш да отидеш на лекар към този момент, няма визити, всичко се прави онлайн, правиш си среща по скайп или по телефона с доктора, рецептата непосредствено отива в аптеката ", добави Павлина Петрова.

За разлика от Ню Йорк обаче, в Торонто опазването на здравето е гратис. Държавата промотира и разнообразни пакети, с които да подкрепи фамилиите.

" Детските градини са затворени, държавното управление промотира, в случай че някои от родителите може да си вземе неплатен отпуск или е без работа, го субсидират и дават на всеки две седмици по 900 $ за гледане на дете.

Шестте най-големи канадски банки оповестиха преди две седмици, че има опция за пролонгация на ипотеките, и на заемите само че най-вече за ипотеките до шест месеца ", добави българинът.

И в Ню Йорк, и в Торонто не вършат всеобщо тестване на хората, а се ревизират за ковид единствено тези, които са в по-тежко положение или пък теста би трансформирал тяхното лекуване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР