Как се контролират на практика поставените под домашна карантина -

...
Как се контролират на практика поставените под домашна карантина -
Коментари Харесай

Как се контролират поставените под домашна карантина?

Как се управляват на процедура поставените под домашна карантина - образецът на община Русе ни дава Българска национална телевизия. В момента там се следят над 500 души посочи заместник-кмета на общината Енчо Енчев.
Контролът се реализира от два взаимни екипа на отдел " Здравеопазване " и на русенската полиция. Екипите си изготвят седмичен график или при съответен сигнал се реагира незабавно. Отива се на адрес. Извършват се най-малко по 10 инспекции дневно.
" До този ден ние сме посетили повече от 200 дома, с цел да установим съблюдава ли се карантината. За последните 2 дни са посетени повече от 70 души ", заяви зам.-кметът. " Не предизвестяваме никого авансово, даже кметовете по места. Ако се наложи по-късно имаме срещи с упавниците за набелязване на конкетни ограничения. "
При инспекциите са открити 9 извършители, за които са сезирани контролните органи. При следваща инспекция са открити вкъщи, сподели той.
Проверява се дали лицето е на адрес или не - в случай че е там, се прави иструктаж какво би трябвало да се заобикаля и какво - не. Също по този начин се ревизира дали фамилията има потребност от съответни неща - храна, медикаменти, обществени услуги, изясни той. След инспекцията се уведомяват РЗИ и управляващите - съгласно потребността. Общината разнася и храна по домовете на 105 нуждаещи се. " Осигурили сме служебни задатъци на наши екипи, които пазарят, и хората по-късно им дават средствата ", сподели зам.-кметът.
В момента се следи засилен трафик на завръщащи се в България от чужбина - имаме 4 аварийни екипа, които могат да подкрепят сътрудниците си при потребност. Екипите могат и да станат повече, има запас за това и в полицията, посочи Енчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР