Как се избираме един друг? Как се привличаме, как се

...
Как се избираме един друг? Как се привличаме, как се
Коментари Харесай

Как мъжете и жените се избират един друг: Критериите, по които взаимно се оценяват двата пола са различни

Как се избираме един различен? Как се привличаме, по какъв начин се заобичваме? Е, психолозите разкриват, че мъжете и дамите вършат първите си изводи по отношение на колегата по друг метод.

Дамите не обичат да бъде оценена външността им. Господата ненавиждат да бъде претеглян портфейлът им.  

Защо мъжете и дамите са толкоз раздразнени от тези съответни тематики?

Да, доста постоянно дамите се наскърбяват, когато се съди по външния им тип. Те откровено не схващат за какво един мъж е подготвен да свърже живота си с красива, само че изцяло несъответстваща жена.

С годините, естествено, мъжете също стартират да схващат тази истина и женската хубост за тях към този момент въобще не е главната точка при избора на сътрудник. Макар и още веднъж да си остава значима.

До избран миг в живота си, обаче, представителите на мощната половина на човечеството са склонни да търсят привлекателни дами, с които да свържат дните си.

Но какъв е главният аршин, когато дамата избира мъжа до себе си? Доброта? Вярност? Интелигентност?  Не.

Дамите се оказваме меркантилни – отговорът е доходи.

Да, в случай че мъжете са ценители на хубостта (макар и неведнъж мощно изкривена), то дамите обичат в мъжете … парите им. Е, несъмнено, не всички. Но болшинството, несъмнено.

Има обаче известно разделяне:

Жени, които обичат парите при мъжете

Жени, които обичат мъжете, които имат пари

Виждате ли разликата? Тя си е забележителна: първите желаят единствено финансова поддръжка от мъжа – частична или цялостна. Вторите са подготвени да работят и да се обезпечават независимо, подготвени са да влагат в развиването на фамилията, само че за тях е значимо мъжът също да има пари. И за предпочитане повече от тях самите.

Е, в тази обстановка ние (жените) като че ли нямаме право да упрекваме мъжете, че те по някакъв метод се държат „ неетично “ по отношение на нас.

Не е мъчно обаче по никакъв начин мъчно да свържем тези наши критерии за избор на сътрудник с най-древните и примитивни инстинкти, които и до през днешния ден ни водят в живота.

Наистина ли мъжете търсят красива жена, тъй като хубостта им подсказва, че тази жена е в положение да роди крепко поколение, даже въобще да не става татко?

Наистина ли дамите търсят състоятелен мъж, тъй като финансовото му положение допуска, че той може да поеме отговорност за тях и децата?

Това са значими въпроси, само че както знаете, всичко в живота е релативно. Разбира се, зрялата и заможна жена въобще не се нуждае от финансова поддръжка, само че … още веднъж продължава да придава огромно значение на този въпрос. Именно това държание, „ нелогично “ на пръв взор, разрешава на психолозите да се извърнат към нашето подсъзнание.

Всичко се оказва не чак толкоз просто

Съвременният живот донесе свои промени във въздействието на „ тъмните области “ на мозъка ни върху държанието. В последна сметка се оказва, че що се отнася до действителния живот, то и двамата сътрудници ценят както физическата прелест, по този начин и финансовото положение един другиму.

Така че дамите от ден на ден обръщат внимание на външния тип на мъж, като това важи и за физическото здраве и облеклото. Днес външният искра приказва за висок статус, триумф, дарба да се представяш.

На собствен ред мъжете от ден на ден желаят да видят наоколо самостоятелна жена, която няма да ги схване като ходещ портфейл. Те желаят да бъдат сигурни, че са привлекли вниманието с личността си, а не с финансовите си благоприятни условия.

Какъв извод може да се направи от всичко, изложено нагоре?

Уви, дамите би трябвало да бъдат красиви, с цел да привлекат вниманието на мъжа.

И да, мъжете ще би трябвало да печелят пари, в случай че желаят да привлекат вниманието на дамата, която им харесва.

Разбира се, що се отнася до любовта, тогава нито външният ви тип, нито финансовото ви положение ще имат значение.

Но в случай че разберете, че не изпитвате мощни усеща към този човек, само че пък въпреки това той ви подхожда идеално като сътрудник, тогава следва да работите още по-усилено за връзката си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР