Как се гаси пожар, какво е топлозащитно облекло, как се

...
Как се гаси пожар, какво е топлозащитно облекло, как се
Коментари Харесай

Столичните огнеборци показаха на децата как се гаси пожар

Как се гаси пожар, какво е топлозащитно облекло, по какъв начин се ръководи пожарен автомобил и какво има в него - това научиха децата, които през днешния ден посетиха Четвърта районна работа на столичната пожарна, съобщи Българска телеграфна агенция.

При пораждане на каквато и да е рискова обстановка най-важно е човек да остане спокоен, посъветва децата Калоян Дончев, шеф на бранш пожарогасителна и избавителна активност в районната работа. Паниката е най-вредното нещо, добави той.

 Снимка: БТА

За самите огнеборци най-голямото предизвикателство е да запазят хладнокръвие. Трудно е, когато виждаш потърпевши хора, да действаш невъзмутимо, изясни Дончев.

 Снимка: БТА

Препоръката на огнеборците при пораждане на пожар е жителите да изоставен горящото помещение и да се обадят на 112.

 Снимка: БТА

Демонстрациите за деца са част от. През цялата седмица ще имаме отворени порти и всички са добре пристигнали в пожарната, освен през днешния ден, а и през цялата година, сподели Дончев.

По думите му сходни демонстрации са доста потребни за подрастващите. Нашите сътрудници от Държавния пожарен надзор и превантивна активност имат часове в учебните заведения, има тимове " млад огнеборец ", които упражняват пожароприложен спорт в детския му вид, описа Дончев.

Празникът на огнеборците е на следващия ден - 14 септември.

Вижте всички фотоси ТУК> > >

Междувременно шефът на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ПБЗН) в Пловдив комисар Георги Мангараков отличи командири на военни поделения и общински предприятия по отношение на професионалния празник на българските пожарникари.

На гала в двора на Първа работа грамоти бяха връчени на бригаден военачалник Димитър Иванов, пълководец на 24-та авиобаза Крумово, бриг. ген. Деян Дешков, пълководец на 61-ва Стрямска механизирана бригада и на шефовете на общинските предприятия " Паркове и градини " и " Чистота " в Пловдив - Веселин Козарев и Димитър Георгиев.

 Снимка: БТА

В последните няколко години тези ръководители ни оказват скъпа помощ и без тях нямаше да се оправим с големите по повърхност пожари и наводнения, които се случиха освен тази година, означи Мангараков, представен от Българска телеграфна агенция.

Областният шеф на Пловдив Ангел Стоев изрече признателност за напъните на пожарникарите по отношение на " пагубните наводнения в три общини, най-много в Карлово ".

По случай празника бяха отличени 19 служителя на районната дирекция на ПБЗН - Пловдив, изпълнили почтено професионалния си дълг.

 Снимка: БТА

Беше отслужена заупокойна молитва в памет на огнеборците, починали при осъществяване на служебния си дълг. Венци и цветя бяха положени пред мемориала на починалите огнеборци.

В Благоевград пък с обред по полагане на цветя пред паметната плоча на полковник Кирил Чамишки бе почетена паметта на пожарникарите, починали по време осъществяване на служебния си дълг, прибавя Българска телеграфна агенция.

 Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР