Как работят новите правила за лични данни след влизането в

...
Как работят новите правила за лични данни след влизането в
Коментари Харесай

Как работят новите правила за защита на личните данни

Как работят новите правила за персонални данни след влизането в действие на новия европейски правилник - тематиката в " Денят стартира " разяснява Венцислав Караджов – ръководител на Комисията за отбрана на персоналните данни.

Сигналите, които идват при нас ние обработваме и публикуваме като мнение, изясни Караджов. Според него е нужна една по-сериозна обучителна акция, т.е. създаване на потенциал, на специалисти, които да схващат по какъв начин се обработват персоналните данни.
Венцислав Караджов: Регламентът не планува обвързване нито за страните членки, нито за регулаторите, да правят наложително образование.
Органите на Министерство на вътрешните работи имат право да разпознават нарушителите на закона и на това съображение те могат да изискват персонални данни, изясни още Караджов.

Имат ли право банките и хотелите да употребяват персоналните данни на жителите - вижте целия диалог във видеото.
 Димитър Димитров за новия правилник на Европейски Съюз за отбрана на персонални данни Димитър Димитров за новия правилник на Европейски Съюз за отбрана на персонални данни
Димитър Димитров живее и работи в Брюксел, където през януари взе присъединяване в експертната група на Европейската комисия за битка с подправените вести. С н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР