Как приемната грижа у нас дава шанс на младите хора

...
Как приемната грижа у нас дава шанс на младите хора
Коментари Харесай

Първото дете, отраснало в приемно семейство във Видин, вече работи в болницата в града

Как приемната грижа у нас дава късмет на младежите у нас да се развиват и да реализират фантазиите си? Пример за това е първото дете, отгледано в приeмно семейство във Видин стартира работа в многопрофилната болница в града. До всяко съумяло дете стои най-малко един възрастен-ангажиран и предан, споделят от Асоциацията за приемна грижа.

Валя, първото дете, отраснало в приемно семейство във Видин, към този момент е сполучлива млада жена. Учи за рентгенов лаборант в медицинския университет в Плевен, а от скоро е здравен помощник в болничното заведение в града.

" Аз търсих работа където намеря - по хотели, по заведения за хранене, тъй като към момента съм студент и взех решение да аплайвам в болничното заведение, с цел да придобия повече опит, нали като студент, тъй като другата година ще имам стаж и да знам повече неща към този момент ", споделя тя.

Трупа опит по специалността, която учи, а избира медицинския университет, тъй като желае да оказва помощ на хората.

" Харесва ми, нали като първо усещане, тъй като аз съм към момента студент. Доста е динамично, много неща можеш да се научиш ", споделя тя.

Разчита на поддръжката на своите приемни родители: " Винаги ще срещам поддръжка, обич, за което съм им ужасно признателна, че ми подават ръка. Ако не бяха моите приемни родители да имам дом, нито работа, нито семейство. Благодарение на тях имам всичко това "

Приемната ѝ майка Цветелина Милославова сподели:

" Тъй като и тя доста от дълго време, доста време сме дружно, аз съумях да я стимулирам и да я накарам да разбере, че само образованието може да и помогне. Тя прави оценка това, което е получила ".

Валя продължава да е със фамилията, в което е отгледана, макар, че обществената услуга за нея е прекъсната със завършването на учебно заведение, а с това и грижата на страната.

" Социалните в смисъл като завършиш не се интересуват след това какво става с тебе. В смисъл, би трябвало да се оправяш самичък. Приемните родители ти дават тази поддръжка. Получаваш автограф и това е. Излизаш от приемната грижа един тип ", споделя Валя.

" Въпреки достата години към този момент дето се развива приемната грижа, не е помислено за тези деца, които излизат от приемна грижа. Давам образец - Валя, която на рампата на Социални грижи подписа документа, че към този момент не е приемно дете и се завърши. Тя е просто едно досие, което влиза в списък. Тука може доста страната да намерения, само че аз съм признателна, че има и такива организации, които оказват помощ, както Националната асоциация по приемна грижа. Тя беше в наша поддръжка за кандидатстване. Нейна е и по този начин, помощта нашите деца да бъдат със статут на деца от домове, когато аплайват във висши образователни заведения и не заплащат семестри ", споделя Цветелина Милославова.

Валя, която е горделивост за своите приемни родители мечтае да продължи образованието си.

" Иска да продължи с вътрешни заболявания да учи и надлежно аз ще я поддържам до край, до като мога, споделя приемната ѝ майка.

" Като завърша висшето си обучение считам да остана тук във Видин. Такива са ми проектите ", споделя Валя.

Тя се надява след години да се върне като доктор в болничното заведение във Видин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР