Как потребителските навици допринасят за въглеродните емисии и глобалното затопляне? Mastercard

...
Как потребителските навици допринасят за въглеродните емисии и глобалното затопляне? Mastercard
Коментари Харесай

Mastercard пусна калкулатор за въглеродни емисии

Как потребителските привички способстват за въглеродните излъчвания и световното стопляне? Mastercard реши да покаже в деяние този резултат, като сътвори нов инструмент – екологичен калкулатор.

Инструментът на компанията за кредитни карти ще бъде наличен на уеб страницата и приложението ѝ и се концентрира върху съответни категории разноски на потребителите, съобщи CNN.

Калкулаторът събира информация, употребявайки методология, наречена Индекс Doconomy Åland, която изтегля данни от компанията за разбори Trucost, ангажирана с изчисленията на скритите разноски от потреблението на неустойчиви естествени запаси.

Индексът калкулира въздействието на преводите, като употребява междинния брой отпечатъци за избрани промишлености. За въглеродния калкулатор тази информация е обвързвана с кодове на комерсиалните категории на Mastercard като „ храни и питиета “ или „ облекло “.

Освен това калкулаторът споделя информация за броя дървета, нужни за попиване на същото количество въглероден диоксид, което е отделено вследствие на покупките на потребителя в съответна категория артикули.

„ Въпреки че не е съвършен, той дава доста добра индикация за това какви са общите ви разноски за месеца “, означи основният цифров шеф на Mastercard, Йорн Ламберт. Той назова инструмента „ приблизително състояние сред зачитането на поверителността и даването на информация на потребителите “.

По-рано компанията стартира да работи и за понижаване на пластмасата в производството на разплащателни карти, а през януари се ангажира да доближи нулеви нездравословни излъчвания до 2050 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР