Как очакваме да бъдем приети в Шенген и Еврозоната, когато

...
Как очакваме да бъдем приети в Шенген и Еврозоната, когато
Коментари Харесай

Радев: Някои политици у нас водят война с българската държавност

Как чакаме да бъдем признати в Шенген и Еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус по отношение на нашата европейска принадлежност. Колкото повече се кълнат в евроатлантизма, толкоз повече ни отдалечават от Европа . Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев, разяснявайки напрежението сред институциите, появило се след съвещанието на КСНС.

„ За мен това напълно не е просташки спор. Това е режисирана акция и тя не е първата. Има политици, които водят война с българската държавност. Вие виждате какви неистини се тиражират в медиите. В устрема си да дискредитират президентската институция, тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България и то в разгара на Европейското председателство”, уточни президентът Радев.

По думите му в страната ни има политици, които пробват се да приватизират европейската концепция за персонални и политически цели. „ Колко костват техните евроатлантически обети, откакто деградират армията и заблуждават съдружниците? Какви европейци са тези политици, откакто позволиха корупцията, бедността и несправедливостта да се трансфорат във визитка на страната? А България да бъде изхвърлена от европейската карта, що се касае до свободата на медиите. Виждате, че нашата корупция към този момент се вижда и оттатък океана. Чели сте отчета на Държавния департамент на САЩ”, разяснява пред публицисти президентът, съобщи " Фокус ".

На въпрос дали при него са идвали министри от кабинета, с цел да разискват сфери, в които има подозрения за корупция, според заръката на премиера, президентът отговори: „ Щом министър председателят смята, че някой различен би трябвало да управлява министрите му, той би трябвало да инициира съответните промени в Конституцията”.

Припомняме, че сред президента и ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов от дни се водят разногласия, постоянно посредством медиите. Премиерът Борисов пък инструктира министрите да се регистрират на президента за публичните поръчки.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР