Как може да се промени район Тракия“ при едно добро

...
Как може да се промени район Тракия“ при едно добро
Коментари Харесай

Инж. Гергана Стоянова, кандидат за кмет на Тракия от...

Как може да се промени регион „ Тракия “ при едно положително ръководство на града?

Район „ Тракия “ има всички дадености да бъде най-предпочитаното място за живот, само че тези дадености би трябвало да бъдат съхранени, опазени и добре поддържани. Виждаме, че през последните години бетонът настава и към парк „ Лаута “, започнаха да продават терени там, а и в междублоковите пространства изникват големи жилищни здания. Само за тази година бяха изкарани

за продажба над 200 000 кв.м. точно от „ Тракия “

в така наречен индустрална зона. Категорично считам, че презастрояването би трябвало да бъде оптимално лимитирано. Ако този развой продължи, в „ Тракия “, както и във всички останали региони, няма да доближават въздух и места за отдих и паркиране. Така че моят приоритет за „ Тракия “ ще бъде на първо място да бъде опазен регионът и да резервира всичките си дадености. Вярвам, че дружно с нашия претендент за кмет на Пловдив адв. Дани Каназирева ще покажем, че може да има и различен метод на ръководство на регион „ Тракия “– със мощен екип, доста сила, експертиза и почитание към хората.

Познавате ли региона, кои са основните му проблеми?

Аз съм израснала в „ Тракия “. Винаги съм живяла тук, двете ми деца посещават градини и учат тук. Много добре познавам манталитета на общността. Ние, „ тракийци “, се отличаваме от жителите на останалите региони. Имаме доста засилено възприятие за общественост, следваме си свои привички. Например, тук хората имат бит да поддържат връзка пред блоковете си и за улеснение си построяват и подреждат сами беседки.

Какви качества са нужни на един областен кмет, с цел да е сполучлив?

Район „ Тракия “ е много по-различен от останалите квартали на Пловдив и хората, които живеят в него - също. Според мен преди всичко кметът би трябвало да познава доста добре освен региона си, само че и хората. Да вижда развиването на региона през техните очи. Да построи мощен екип до себе си, а не просто служители. Да бъде угрижен, да оказва помощ на хората и да провежда по този начин работата си, че нещата да се случват. Много значимо е и кметът да окуражава всеки гражданин да взима присъединяване в ръководството на региона. И най-после – да има действителен проект за развиването на регион „ Тракия “ и да го реализира.

Вие познавате региона си, знаете неговите преимущества и дефекти, какво Ви споделят хората, които срещате по улиците в регион Тракия?

Целият си умишлен живот съм прекарала в „ Тракия “ и самоуверено мога да заявя, че мога да посоча и плюсовете и минусите във всеки микрорайон на „ Тракия “ даже и със затворени очи. Въпреки положителните характерности на региона са налице и проблеми, свързани с незадоволителния брой тук-там в детските ясли и градини, което затруднява стотици фамилии. Други задават въпроса с какво техните деца са по-различни от останалите деца, които посещават естествени детски градини, а не подблоковите.

За страдание и в „ Тракия “ стартира всеобщо разпродаване и застрояване на междублоковите пространства. При срещите ми с хората, те се интересуват за какво се работи на мрачно, за какво някой различен взема решение вместо жителите какво желаят те. Защо няма налична информация и разговор сред жители и областен кмет? Искането на хората е да има публично разискване и разискване на плана преди да се вземе каквото и да е решение.

Липсата на паркоместа не подминава и регион Тракия.

Проблемът с колите е сложен – местата за паркиране не доближават, няма задоволителен надзор за паркиралите погрешно, българите сме привикнали да си паркираме тъкмо пред входа, само че жертва на този проблем падат точно зелените междублокови пространства и градинки. В Зона А9, хората излизат от входа си и се блъскат в коли.

Хората са принудени или да вървят километри до единствения останал пенсионерски клуб или да играят карти на тротоара. Това е цялостно пренебрежение на нашите родители! А за младите – няма по какъв начин децата да спортуват в нищото, цялостно с кърлежи и буболечки.

Какво ще извършите първо, в случай че спечелите?

Първо ще подбера екип, екип на който мога да се доверя. Екип за който думите „ Няма метод да стане “ ще бъдат неразрешени. За да бъде сполучлив обаче не е задоволително единствено да се избута осемчасовият работен ден и да пристигна другият. Не е задоволително единствено разходка из квартала, тъй като решение на проблемите им към момента няма. Пред доста от блоковете липсват и най-елементарните неща, като скамейка и кошче. Те костват стотинки на фона на милионите които се харчат защо ли не.

Екипът би трябвало да основава доверие и чувство за сигурност у жителите. Ще проведа публични разисквания по заболели тематики във всеки микрорайон, ще чуя думата на всеки жител. Ще изготвя и показва решения и на най-малкия проблем в къси периоди.

И най-после ще кажа единствено, че за тракийци близостта с природата, опцията да излезеш и да седнеш пред блока, и фактът, че можеш да осигуриш на детето си място за игра в междублоковото пространство, надалеч от заплахите на улиците и трафика, значи по-високо качество на живот. Качество, за което ще се боря със сърце!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР