Как изкуственият интелект може да помага на младежите за повишаване

...
Как изкуственият интелект може да помага на младежите за повишаване
Коментари Харесай

Изкуственият интелект в помощ на образованието



Как изкуственият разсъдък може да оказва помощ на младежите за повишение на техните пълномощия, да им оказва помощ при работа с платформи за образование, да ги направлява и стимулира, да дава своята оценка за направеното досега?



Това са единствено част от въпросите, на които се пробва да отговори интернационалният екип на плана CAREER INTELIGENCE.

Проектът се основава на резултатите от предходен план на Европейски Съюз Career 4.0., в който е създадена платформа за образование на седем езика, която предизвиква предприемаческото мислене и деяние измежду младежите, както и техните цифрови умения. Сега платформата се надгражда с изкуствен интелект, което ще помогне на младежите да подобрят проекта си за личностно развиване, както и за доста увеличение на броя на тези, които могат сами да употребяват платформата за образование.

На 4 и 5 юли в Габровската търговско-промишлена палата се организира семинар, в който участниците се срещнаха с задачите на плана и разгледаха разнообразни аспекти от работата на изкуствения разсъдък и въвеждането на дигитализацията в професионалното образование. Участниците бяха приветствани от Областния шеф Кристина Сидорова и Началника на РУО Габрово Георги Маринов.

В платформата за образование (https://career-ai.cytech.gr/bg/ - тестова версия за неестествен интелект) има виртуален образователен помощник - симпатично роботче, наречено галено Боти. Засега Боти знае доста малко, пробва се да оказва помощ на обучаемите за вярна работа с платформата, която е много сложна и предлага голям брой функционалности. Трябва му още доста учене, с цел да може да схваща и да си поддържа връзка вярно на български език.

В тестването на опциите му интензивно се включиха възпитаници от ПГМЕТ „ Ген. Иван Бъчваров “ - Севлиево. Те имаха нелеката задача освен да дефинират какъв брой добре Боти оказва помощ при работа с платформата, само че и да решат кой да е стилът му на другарство с младежите – дали да е занимателен, с възприятие за комизъм, другарски надъхан или непоколебим и наставляващ (все едно приказва дядо ми, както се изрази един от младежите). Имаха и опция да предложат по какъв начин да звучи Боти в един съответен разговор и видяха, че задачата не е по никакъв начин лека. Въпреки това, част от тях показаха предпочитание да продължат и в идната една година да оказват помощ в „ образованието “ и „ израстването “ на Боти.

Помагаха им консултанти и ментори от Центъра за кариерно развиване в Габрово.

Габровската търговско-промишлена палата е сътрудник за България по плана, водеща организация на който е Институтът за трудово-правни науки към Рурския университет в Бохум, Германия. Участват още Търговско-промишлени покои, университети и компании от Унгария, Гърция, Финландия. Проектът е финансиран по стратегия Еразъм+ на Европейската комисия.

Повече за плана:

https://news.rub.de/presseinformationen/wissenschaft/2022-08-18-projektstart-career-intelligence-fuer-junge-erwachsene (немски език)
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР