Как функционира Националната телефонна линия за деца 116 111 на

...
Как функционира Националната телефонна линия за деца 116 111 на
Коментари Харесай

Над 300 деца в Пловдив и Пазарджик се запознаха с дейността на телефонната линия за деца 116 111

Как действа Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната организация за протекция на детето, кой дава отговор на чат приложението към нея, какви са най-честите въпроси, които задават децата и възрастните на консултантите на телефона и в онлайн диалог бяха част от тематиките, които дискутираха над 300 деца от градовете Пловдив и Пазарджик с специалисти от ДАЗД.


„ Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната организация за протекция на детето е разполагаем на всяко дете, което желае да показа нещо, да потърси съвет и при нужда да получи поддръжка. Това се отнася и за възрастните, които имат въпроси или терзания, свързани с развъждането на дете. Линията е изцяло безвъзмездна, анонимна и работи непрекъснато седем дни в седмицата. НТЛД 116 111 е и метод да бъде подаден сигнал за дете в риск “, изясни заместник-председателят на ДАЗД Ивайла Касърова на възпитаници от 5-и до 11-и клас в Математическата гимназия „ Акад. Кирил Попов “, гр. Пловдив. С Георги Иванов, психолог и държавен специалист в Държавната организация за протекция на детето, децата разискаха какво е прочувствена просветеност и за какво е толкоз значимо всички да можем да споделяме и да се чуваме. Мнението на децата е, че от доста ранна възраст би трябвало да знаят какво е емпатия и да бъдат положителни и търпеливи един към различен. Според тях това е и най-важният образец, който възрастните би трябвало да им демонстрират, с цел да се усещат спокойни и подкрепени да споделят и да търсят поддръжка, когато е належащо.

Представителите на ДАЗД срещнаха и осмокласниците от Езикова гимназия „ Пловдив “ със стартиралото чат приложение за диалог и консултация с деца. Всеки вторник и четвъртък от 14:00 до 16:00 ч. специалисти от организацията са разполагаем, с цел да дават отговор на въпроси. Чатът е наличен за всяко дете през формалната интернет страница на Националната телефонна линия за деца на ДАЗД – 116111.bg. Възможността за онлайн диалог или консултация е и за възрастните, които имат въпроси, касаещи деца, обясниха те. С децата от седми и осми клас в Средно учебно заведение „ Георги Бенковски “, гр. Пазарджик, екипът на ДАЗД дискутира значими за учениците тематики.

„ Споделянето и откровеният диалог са в основата за решение на всяка обстановка, която ви тревожи. Най-важно е да се доверявате на родителите си, на околните си и на учителите си, с цел да може да бъдете предпазени и да се откри най-хубавото решение. Но би трябвало и да знаете номер 116 111, тъй като на този телефон когато и да е на денонощието може да поговорите с експерти и да получите съвет и поддръжка “, обясниха на седмокласниците и осмокласниците специалистите от Държавната организация за протекция на детето. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР