Как да си боядисаме натурално яйцата без излишни и вредни

...
Как да си боядисаме натурално яйцата без излишни и вредни
Коментари Харесай

Какво ще се случи с яйцата, ако едновременно ги боядисаме с куркума и лук

Как да си боядисаме натурално яйцата без непотребни и нездравословни химикали

Боядисването на великденски яйца отдавна е красива традиция. Децата доста харесват този занимателен развой, по тази причина доста родители се пробват да го създадат още по-интересно. Съвременните багрила и рисуваните фолиа не разрешават да се насладите изцяло на празничния обред. Също по този начин избирам да употребявам старите способи. И през днешния ден ще ви кажа как да рисувате яйца с лукови кори .

За множеството хора този способ не е нов. Но го усъвършенствах леко. И с цел да развеселявам децата си, използвах остаряла потвърдена загадка на баба ми. Позволете ми да ви разкрия една дребна загадка: запасете се с марля и куп зеленина. И не забравяйте да се обадите на децата, по -забавно е да рисувате яйцата заедно .

Как в началото да боядисвате яйца с лукови кори

Ето какво ви би трябвало:

10 яйца;
куп копър
парче марля;
конци;
ножици;
съчка за зъби или игла;
120 г лукови люспи;
30 g смляна куркума;
растително масло.

След като всичко е готово, пристъпваме към оцветяване.

Първата стъпка е старателно да измиете яйцата . Поставете ги в купа с топла вода (30-35 градуса), вземете сапун за пране и чиста гъба и разтрийте черупката. Ако опитате, даже надписът ще бъде почистен. След това изплакнете яйцата в чиста вода.Откъснете горните листа на копъра (можете да употребявате всевъзможни други зелени растени с красиви листа).

Няма да ви трябват стъблата, тъй като са прекомерно грапави за модела. Потопете филиз копър във вряла вода, задръжте за 15 секунди и залепете върху повърхността на яйцето.За да създадете стремежи модел, изправете залепените дружно листа с клечка за зъби или игла.

По-големите листа ще бъдат по-лесни за работа. Но при копъра чертежът се оказва по- туткав. Нарежете тензухът на подобаващи по мярка части (трябва да покрива изцяло яйцето и още малко). Поставете яйцето в центъра наи го увийте деликатно. Завържете краищата на марлята с конец.

Платът би трябвало да приляга компактно към черупката.За да приготвите отвара за оцветяване , сложете измитата обвивка в 1,5 литра вода и варете 30 минути, оставете да се охлади. Потопете яйцата в тензух в студена вода. Имайте поради, че в случай че водата е гореща, черупката може да се напука.

Поставете тенджерата на огъня, оставете да заври и оставете да къкри 10 минути. За по-наситен цвят оставете яйцата в отварата от люспи за още 5-10 минути. След това прехвърлете багрилата в съд със студена вода.

 Извадете тензуха, отстранете листата и изплакнете добре яйцата под течаща вода. Това е задоволително, за да боядисате яйцата за празника . Но можете да отидете по-далеч, изключително в случай че цветът ви се коства прекомерно мрачен.

Допълнително оцветяване на яйца с куркума

Изсипете гореща вода в купа и добавете смляна куркума , разбъркайте добре. Потопете боите в получената течност и оставете за най-малко 30 минути.

След като изтече времето, извадете яйцата от водата, избършете и измийте с малко растително масло. Това ще направи модела по-изразителен.

По подобен елементарен метод получихме красиви рисувани великденски яйца . Можете също по този начин да събирате листа заготовки с децата си. Нека да изберат листата, които им харесват най-вече. Повярвайте ми, в случай че вършиме всичко с обич, тогава елементарните яйца, боядисани с естествени материали, ще дадат късмет на всевъзможни новомодни техники.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР