Как да се справим, когато към обичайните фактори, които вредят

...
Как да се справим, когато към обичайните фактори, които вредят
Коментари Харесай

5 трика от инфлуенсърите за това как предпазим косата си по време на лятната почивка

Как да се оправим, когато към нормалните фактори, които вредят на косата, прибавим солената морска вода, честото къпане и слънчевите лъчи?

Снимките за Instagram от готините дестинации не стават по този начин красиви с изтощена коса. Затова и потърсихме по какъв начин блогърите съумяват да минимизират вредата от типичните ваканционни вредители върху косата.

 5 трика от инфлуенсърите за това по какъв начин предпазим косата си по време на лятната отмора

Ето кои са пет от най-хубавите им препоръки:

  1. Винаги носете личната си козметика – в множеството хотели към този момент оферират шампоани за коса, само че постоянно нямаме визия какви съставки се съдържат в тези артикули и за какъв вид коса са основани.
  2. Не взимайте пресата за коса на почивката – откакто косата ни ще е изложена на въздействието на слънцето по този начин или другояче, дано най-малко й спестим каквато и да е друга топлинна обработка. Поне за дните от ваканцията дайте отмора и на пресите, машите и сешоарите.
  3. Винаги носете слънцезащита за коса в чантата си – по този начин ще можете да обновите отбраната когато и да е и откакто сте поплували в морето или басейна, косата ви ще остане предпазена.
  4. Не забравяйте хидратацията – излагането на слънце и морската вода мощно изсушават косата, по тази причина инвестирайте в добър еликсир и спрей за коса, с цел да хидратирате краищата на косата непрекъснато.
  5. Избирайте верните прически – когато сте на плажа, можете да предпазите краищата от изгарянето, като приберете косата си на кок.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР