Как да се научим да живеем с COBID-19 ? Как

...
Как да се научим да живеем с COBID-19 ? Как
Коментари Харесай

DISINFECTO – новото решение в борбата с COVID-19

Как да се научим да живеем с COBID-19? Как да се приспособяваме по-бързо към „ новото обикновено “? Можем ли да съблюдаваме по-леко ограниченията за стерилизация и сигурност?

Това са някои от въпросите, които са от извънредно значение за метода ни на живот след карантината. Обществените пространства с непрестанен поток на хора са едни от най-рисковите места. Предизвикателството пред институции, търговски центрове и супермаркети е по какъв начин да обезпечат сигурността на посетителите. Опитът дотук демонстрира, че единичната стерилизация на обособени пространства не дава постоянно търсения резултат. Наближава времето на първия образователен ден и е от извънредно значение оптимално да се понижи разпространяването на вируси и бацили  в учебните заведения.

На основни места в София към този момент може да бъде видян специфичен апарат – кабина за стерилизация, която работи с озон. Пред основния вход на НАГ (Направление „ Архитектура и градоустройство “) на Столична община, пред входовете на огромна верига и на платформата за събитията навън пред НДК. Предвидена е напълно за външни условия (непосредствено пред входовете на сградите), като по този метод няма заплаха от централизация на озон в пространствата. Практиката демонстрира, че на местата, където е сложена кабината, работната конюнктура е по-спокойна  и резултатите са налице.

Все по-голям интерес демонстрират хотели, банки, бизнес здания, търговски центрове, а също и  учебни заведения, детски градини, заведения за хранене и театри. Кабината за стерилизация скоро може да бъде забелязана и пред основни места с огромен индустриален потенциал - фабрики, цехове и складови бази, в които има непрекъснат поток от хора. 

Конструирана по този начин, че методът на приложимост е напълно банален и наличен за прилагане.

Структурата на кабината е модулна и превозването от едно място на друго е извънредно елементарно. Опростеният монтаж включва закрепване с четири болта за земната повърхнина на мястото, на което ще бъде сложена. Единственото условие е наоколо до кабината да има контакт с 220V изменчив ток.

Без спомагателни консумативи - генераторът възпроизвежда озонов газ, който се разпръсква във тип на мъгла, дезинфекцира и обезпаразитява. Използва се въздухът и електрическа сила. Без помпа под налягане – потреблението на сила е сведена до най-малко. Дозировката е напълно съобразена с допустимите правила за сигурност.

Функцията на кабината с озон е да отбрани и дезинфекцира всеки човек, минал през нея.

Гарантирано унищожава множеството вируси и бацили, попаднали по облеклата на хората, преди те да са влезнали в дадена постройка. По този метод се стопира размножаването и разнасянето на инфекции. Така един път дезинфектирани, пространствата в постройките остават задълго предпазени.

Процесът за прекосяване през кабината и заличаване на микроорганизмите трае 5-6 секунди.

Направена е от фиброподсилена пластмаса (FRP) и е висока 230 см. Кабината за високоинтензивна стерилизация е снабдена с LED осветяване и създава 20 гр. озон на час. Озонът нападна бактериалните кафези и те биват изцяло унищожени  за време до 6 сек.

Защо озон?

Озонът е приет за най-мощния палач на вируси в природата. Благодарение на мощната си окислителна дарба, той намира необятно приложение за дезинфекция, стерилизация и дезинтоксикация. Химичните свойства на озона и методът, по който пречиства въздуха, се употребяват интензивно за лекуване на респираторни болести. 

Озонът убива бактериите 3125 пъти по-бързо от хлора. Не съдържа химикали и не създава токсични странични артикули. Съставен единствено от О2, той е най-мощният микробиологичен надзорен сътрудник с необятен набор за безвредно потребление.

С разхлабване на ограничаващите ограничения, отговорността за сигурност с изключение на персонална на всеки от нас, се трансферира и върху притежателите и шефовете на администрации и производства, на огромни заведения и търговски центрове, които генерират огромен поток от хора.

Кабината с озон за високоинтензивна стерилизация DISINFECTO се предлага на българския пазар от компанията „ Хелт Солюшън “. Компанията подсигурява цялостна поддръжка на оборудването в положение за употреба. Комуникацията, координацията и взаимоотношението с местоположението, където се конфигурира кабината, са съобразени с условията за сигурност и здраве, както във връзка с личния състав, по този начин и във връзка с посетителите (според спецификата на обекта). Предвидена е и система за образование и инспекция на уменията на личния състав, който ще обслужва кабината. „ Хелт Солюшън “ се грижи за обезпечаване на предпазен мониторинг посредством регулярни огледи на място.

Инсталирането на кабината с озон за високоинтензивна стерилизация DISINFECTO е бърз и ефикасен метод за ограничение на болестта, предварителна защита и грижа за здравето на обществото.

Защото предварителната защита е най-хубавата отбрана.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР