Как да разпознават горските обитатели по външните им характеристики или

...
Как да разпознават горските обитатели по външните им характеристики или
Коментари Харесай

Първи уроци по любов към гората предадоха горски педагози от Югозападното държавно предприятие на децата от първи клас в 6 ОУ в Благоевград

Как да разпознават горските жители по външните им характерности или по звуците, които издават и за какво би трябвало да пазят гората – специалистите от ЮЗДП инж. Вера Станишева и инж. Даниела Белемезова посветиха един час на децата в учебно заведение. Под формата на занимателни игри, учениците получиха скъпи познания за живота в гората. Подрастващите схванаха и каква е ролята на лесовъда за запазване на горските територии.

Горската педагогика е най-достъпният метод, употребен от лесовъдите, за възобновяване на връзката сред обществото и горите, възобновяване на контакта сред актуалния човек и околната среда и развиването по този метод на схващане и чувство за естествените процеси. Чрез нея обществото се среща с ролята и смисъла на лесовъдите за поддържането и съхраняването на горските екосистеми и обезпечаването на техните многостранни и потребни екологични функционалности.

През идващите дни и най- към този момент в Седмицата на гората (01-07.04) сходни часове навън предстоят в учебни заведения на територията на разнообразни стопанства в обсега на ЮЗДП.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР