Как да разберете, че връзката ви е близка до идеалната,

...
Как да разберете, че връзката ви е близка до идеалната,
Коментари Харесай

Връзка, близка до идеалната: Признаци на истинската и зряла любов

Как да разберете, че връзката ви е близка до идеалната, а дейностите на колегата ви засвидетелстват дълбоки усеща? Ето на какво би трябвало да обърнете внимание, поучават психолозите.

Признаците, които те показват, се образуват освен от образци, само че и от съществени проучвания, с които дълго време се е занимавал известният психолог и психоаналитик Ото Кернберг. Той излага нова доктрина за нарцисизма и по-късно поразява целия свят с книгата си за любовта и интимността.

Според Ото зрялата обич може да бъде разпозната по няколко съществени признака, които са доста разнообразни от влюбването и пристрастеността.

 

Интерес към виталния проект на колегата, само че без разрушителна злоба

Партньорите би трябвало да се поддържат даже при най-смелите и рисковани решения, както и абсолютно да си имат вяра един на различен.

Приемане на другия с неговите дефекти

Взаимната дарба  на сътрудниците да бъдат отворени и почтени, даже във връзка с личните си дефекти, е от значително значение.

Способността да се просто същински

За разлика от мазохистичното послушание и отричането на експанзията, твърди Ото Кернберг. Простете, даже да е доста обидно и поискайте амнистия, даже и да сте били прави. Това е доста значимо в една доверителна и зряла връзка.

Скромност и признателност

Способността да кажете „ благодаря “ е скъпа, разрешава на колегата да се усеща нужен и това е главното, към което се стреми всеки човек.

Авторът е имал поради освен общи цели, само че и желания, морал, съгласно които влюбените живеят. Това е значимо, тъй като оказва помощ на двама ви да се свържете още повече.

Зряла взаимозависимост

Способността да приемате помощ (без позор, боязън или вина) и да оказвате помощ, както и заслужено да разпределяте между тях дилемите и отговорностите /за разлика от случаите, когато се следи битка за власт/, е скъпа.

Постоянство в пристрастеността

Любов към другия, макар телесните промени и физическите увреждания. Дори в преклонна възраст пристрастеността е допустима, в случай че обичате човек и го приемете подобен, какъвто е, без декорация и без задача да го извършите по-добър. Двойките, които споделят, че с годините можете да забравите изцяло за пристрастеността, просто не знаят какво е същинска обич.

 Дълбоко схващане във взаимоотношенията

Тук става дума за признание на неизбежността на загубата, ревността и нуждата от отбрана на границите на двойката.

Разбирането, че другият не може да ни обича по същия метод, както ние го обичаме, е доста значимо. Любовта на дамите и мъжете е доста друга, също така едно дете е научено да обича още от детството си, да показва възприятията си и да ги споделя с човек, който в действителност е безценен. Детските години на сътрудниците са прекарани по друг метод и това също въздейства.

Любов и печал

В случай на гибел или разлъка по друга причина с колегата, загубата ни разрешава изцяло да разберем какво място е заемал в живота ни, което води до приемането на нова обич, без да се усещаме отговорни, че по някакъв метод го „ предаваме “. Отделно загубата ни оказва помощ да научим по какъв начин можем да обичаме същински.

Сега можете елементарно да определите дали в сърцето и взаимоотношенията ви има обич, а също и какво тъкмо съставлява това прелестно възприятие.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР