Как да помогнете на деца лишени от родителска грижа да продължат

...
Как да помогнете на деца лишени от
родителска грижа да продължат
Коментари Харесай

#steniskanabala 2021 обединява абитуриенти и родители в състезание по съпричастност между поколенията

Как да помогнете на деца лишени от родителска грижа да продължат своето образование, можете да разберете на

И през 2021 година самодейността #steniskanabala дава възможност на зрелостниците да дарят средства в поддръжка на абитуриенти сираци, които не престават образованието си след 12-и клас във висше образователно заведение. Едновременно с това, тазгодишното издание е и самобитно съревнование по съпричастност сред поколенията. През 2021 година акцията е отворена и към всички, които към този момент са били зрелостници, напуснали учебната пейка, само че биха желали още веднъж да съпреживеят онзи незабравим миг на завършването и навлизането в живота, в това число учители и родители. Организаторите са подготвили дизайн на тениски за завършилите приблизително обучение през всяка от декадите: 80-те и 90-те години на XX век и 00-те и 10-те години на XXI век. Всяка тениска е с присъщ знак на тези десетилетия.

Кой випуск от приключилите междинното си образование в интервала от 1980 до 2021 година ще подари повече средства за стипендии, ще стане ясно в 8-то подред издание на благотворителната акция, осъществяваща се по самодейност на Мото-Пфое и подкрепена от Български Червен кръст и формалния логистичен партньор DHL Express Bulgaria. Щампата на тениската е повлияна от онлайн платформите, които учениците употребяват по време на отдалечено образование. Всичко важно за програмата е качено на сайта https://steniskanabala.bg/, както и самата поръчка на тениските.

Кампанията #steniskanabala 2021 е и позитивен отговор на световната пандемия, която повлия всички аспекти на нашия живот, като образованието не направи изключение. Напротив, то е една от най-засегнатите сфери, с най-много неясноти и промени. Учениците са изолирани един от различен, до момента в който са в дистанционно образование и е мъчно да се изгради възприятието за единодушие и принадлежност към един клас, випуск, училище.

Интересът към самодейността #steniskanabala започна надалеч преди оповестяването на новата акция. Цели класове зрелостници се свързаха с организаторите на благотворителната акция, с цел да научат по какъв начин могат да се включат в нея. Всеки един решил да помогне може да се включи като дари сумата от 30 или повече лв. посредством онлайн плащане или с банков превод към посочената набирателна сметка – IBAN: BG30 UNCR 7000 1522 1567 04, BIC:UNCRBGSF, при УниКредит Булбанк АД. Както и да показа постовете на акцията #steniskanabala във Фейсбук, Instagram, Twitter, TikTok.

За седемте сезона до момента инициативата сплоти 11 032-ма донори, с чиято помощ се набраха общо 553 244 лв.. Така зрелостниците, които приключиха във випуските от 2014 до 2020 включително, осигуриха стипендии за висше обучение на 246 свои връстници, лишени от родителска грижа, както и в допълнение финансиране на 85 отлични студенти от всички бенефициенти досега. Тениските – знак на кампанията – пристигаха при тях с важната благотворителна поддръжка на DHL Express Bulgaria, а посредством способената експертиза на БЧК Столична организация дарителската инициатива доближи до зрелостници, загубили родители, които дават отговор на регламента на програмата.

Повече информация за самодейността и пълни правила за образуване на стипендии и кандидатстване могат да бъдат открити на .

*Източник: www.motopfohe.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР