Как да отслабваме, ядейки всичко – това се питаме всяко

...
Как да отслабваме, ядейки всичко – това се питаме всяко
Коментари Харесай

Как да отслабнем, докато ядем всичко или тайната на режима Зоната

Как да отслабваме, ядейки всичко – това се питаме всяко лято?! Блогърът Катина Герова показва особено пред Darik хранителния режим "Зоната ", с който можете да бъдете в чудесна форма без апетит и комплицирани тренировки.

Това не е следващата измислена диета, с която ще свалите просто няколко кг за месец и до там. Това е метод на хранене за непрекъснато, посредством който ще „ подреждате “ хормоните си и тялото ви ще стартира да работи оптимално добре, т.е.: ще свалите всички непотребни килограми; ще се чувствате постоянно енергични, бодри, концентрирани; ще се радвате на отлично здраве; ще спре „ изкуствения “ апетит за сладко; ще бъдете в положително въодушевление и по-спокойни, защото несъответствието в хормоните води до депресии, нервност и безпокойствие, освен това без да е належащо да спирате всички обичани храни или да се ограничавате тотално.

Просто отделяте време да се научите по какъв начин да комбинирате храните вярно, в какви пропорции, свиквате да се храните на постоянно, свиквате да пиете вода и вечно забравяте за битката с кантара и за честите визити в аптеката.

В изявление за предаването „ По-полека “ по Дарик радио Катина Герова разкрива по какъв начин работи „ Зоната “.

Защо "Зоната " и за какво "на око "?

"Зоната " може и да не е "на око ", зависи кой по какъв начин ще я схване. По-стриктните хора обичат да се хранят на грамажи, в кутийки, точно. Другите избират "на око ", т.е. без вманиачавания, без крайности. Просто да следват този метод на хранене, като съумеят да го трансфорат в метод на живот. "Зоната " е съотношенията сред протеини, въглехидрати и мазнини. А това значи да си оптимално здрав, хормоните ти да са идеално уравновесени, да се чувстваш прелестно, да си цялостен с сила непрекъснато. И да не чувстваш апетит за сладко, който е огромен проблем в настоящето време.

Всички си мислят, че са подвластни от сладкото, обожават шоколади, нездравословните храни, чипс, тесто. Това не е генетично заложено. Това са едни наши комплицирани хормони, които имат потребност посредством храненето да се подредят, т.е. посредством "Зоната " да си в съвършено положение и да се чувстваш идеално. В същото време чистиш всички мазнини по тялото.

Как се реализира този хормонален баланс, който е разказан в "Зоната "?

Бари Сиърс има Нобелова премия за тези открития - по какъв начин тъканните хормони балансират кръвната захар и оттова ние сме в едно съвършено положения, горим всичките си непотребни мазнини и се усещаме прелестно през целия ден. Дори следобедната сънливост, която всички си мислят, че е нещо обикновено, става непотребна. Тялото ти е толкоз пламенно, когато попаднеш в този хормонален баланс. Чрез храната контролираш кръвната си захар и хормоните си. Може да ядете безусловно всичко, може да хапвате и тестено, и сладичко. Въпросът е в това по какъв начин тъкмо се подрежда храненето.

Трябва да има на всяко хранене и протеини, и въглехидрати, и мазнини. И най-мързеливият човек може да научи най-малко тези три неща - какво е протеин, въглехидрати и лой. Протеините са животинските артикули. Въглехидратите се разделят на неприятни и положителни. Добрите са плодове и зеленчуци, а неприятните са ориз, картофи, тесто. Всичко, от което пълнеем. Хубавите мазнини, които би трябвало да се одобряват са: зехтин, ядки, авокадо, маслини. Всеки, който почита себе си и държи на здравето си, и научи тези три типа храни, самичък би трябвало да разбере по какъв начин да си ги съчетава Има го разказано в уеб страницата kakvodaqm.bg и формален уебсайт на "Зоната ".

 диета жена храна Thinkstock

Има и групи във Фейсбук, които си обменят предписания. Но по какъв начин "на око " да наподобява обядът ни, с цел да сме в "Зоната "?

Например една пържола, огромна колкото нашата длан - това е око 80-100 грама Това е избраното количество протеин. Към него може да прибавим една салата от домати, краставици, чушки. Винаги може и един неприятен въглехидрат - една филийка, малко ориз или картофки. Просто да е в доста малко количество. Самата концепция на цялото хранене е да не подвигаме внезапно кръвната захар и да не прекаляваме с нездравословните въглехидрати. И наложително би трябвало да имаме мазнини, тъй като единствено посредством положителни мазнини се топят мазнините.

Ако сложим зехтин на тази салата, не можем да прибавим маслинки, тъй като ще прекалим?

Много хора си мислят, че се хранят здравословно, само че изсипват един литър зехтин от горната страна или прекаляват с всичко. Важно е количеството.

Колко маслини ни се поставят, в случай че пържолата е колкото дланта ни и сме добавили доматки, хлебче?

Тогава една лъжичка зехтин ни се поставя или 10 маслинки.

 диета жена храна Thinkstock

Има ли неразрешени храни в "Зоната "? Шоколадът може ли да участва под някаква форма?

Може да участва. Вместо да добавите филия самун към пържолата, може да хапнете шоколад. 2-3 блокчета шоколад може, само че да спрем дотук. Аз споделям пържола, само че може да си хапвате манджички, безусловно всичко, което да е вярно разпределено.

Колко хранения дневно би трябвало да имаме?

На всеки 4 часа метаболизмът ни става по-бавен, кръвната ни захар пада. Затова е добре този баланс да се поддържа и на всеки 4 часа да се храним. Ставаме заран и най-вече до час закусваме. След 4 часа още веднъж се храним. И по този начин до преди лягане. Храненето преди лягане е извънредно значимо, с цел да може през нощта да се поддържа този хормонален баланс и кръвната захар да си стои на равнището, на което би трябвало да е.

 диета жена храна Thinkstock

Наистина ли има хора, които се разделят със болести?

Не просто съумяват, а даже изхвърлят хапчетата за кръвно. Диабетът се овладява напълно с хранене в "Зоната ", защото тъкмо с това е обвързвана тя - да овладява и контролира кръвната захар. Човек се усеща по нов метод. Има дами на 70, които имат силата на 20-годишни. "Зоната " не е диета, а метод на живот.

Колко време е нужно да сме в нея, с цел да стартираме да смъкваме килограми?

Това е самостоятелно. При някои стартира от първия ден. Хора, които са се хранили нередовно и влязат в часови темп, могат още в първата седмица да смъкват 3-4 кг. Има дами, които смъкват 7-8 см от талията. Има и такива, които не смъкват нито един кг първия месец, само че махат сантиметри от обиколката на талията си. Моят съвет е: научете разпоредбите на "Зоната ", не се вманиачавайте, не се лишавайте от нищо Така постоянно ще имате хубава фигура и ще бъдете здрави.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР