Как да не си пожелаеш поне още един стомах, за

...
Как да не си пожелаеш поне още един стомах, за
Коментари Харесай

Плато от мини пици и мини пици калцоне

Как да не си пожелаеш най-малко още един корем, с цел да можеш да опиташ от всички мини пици и мини пици калцоне

Необходими Продукти

● брашно - 8 ч.ч.
● суха квас - 2 ч.л.
● морска сол - 2 ч.л. смляна
● зехтин - 2 с.л. екстра върджин

за гарниране


● зехтин - 12 с.л.
● доматено пюре - 3 ч.ч.
● сол - ½ ч.л.
● чесън - 4 скилидки, пресован
● риган - 2 ч.л. сушен
● кашкавал - 400 г или пармезан
● маслини - зелени без костилка

за плънка за калцонето


● гъби - 200 г
● спанак - 2 шепи
● чесън - 3 скилидки остарял
● масло - 1 бучка
● сол - 1/2 ч.л.
● черен пипер - 2 щипки млян
● мащерка
● доматен сос - 3 с.л.

Начин на подготвяне

За тестото брашното го пресява и разбърквам с маята и солта. Правя кладенче и в него изсипвам 600 мл хладка вода и зехтина. Омесвам меко тесто. Ако има потребност, прибавям още малко вода или брашно. Меся, до момента в който престане да лепне. Слагам в купа, намазана със зехтин, да втаса на стайна температура за към 1 час или до момента в който се удвои размерът.

Фурната затоплям авансово до 300˚ С. Пицата става най-вкусна, в случай че се изпече върху керамична плоча, да вземем за пример огромен сач или плитка тава. Сачът или плитката тава се слага в студената фурна, с цел да се загрее последователно до 300 градуса.

Половината от тестото разточвам върху фолио или хартия за печене. От него благодарение на кръг оформям кръгчета (мини пици). Намазвам всяка една мини пица с доматено пюре, поставям подправките - пресования чесън и ригана и посипвам с пармезан или кашкавал. На всяка мини пица поставям по една зелена маслина и леко ги посипвам със малко зехтин.

Леко набрашнявам нагорещения сач и нареждам в него мини пиците. Пека за 5-6 мин, до момента в който заловен хрупкава коричка и пармезанът или кашкавалът се разтопят.

За мини пиците калцоне от останалата половина тесто разточвам тъничък кръг тесто. В тиган раздробявам гъбите, прибавям нарязан чесън и бучка масло. Разбърквам. Овкусявам със сол и пипер и накъсана мащерка. Накрая прибавям спанак, изчаквам леко да се свие и прибавям доматения сос. Дръпвам от огъня.

От тестото режа приблизително огромни кръгове (имайте поради, че ще ги свием на две и би трябвало да са два пъти по-големи от тези на мини пиците). Слагам пълнежа по средата на кръговете (може да накъсате и малко моцарела, ще се получи страхотно), издърпвам тестото, с цел да го затворя. Притискам.

С пръсти и прекачване върша прекрасен ръб на пицата (важно е да е добре затворена - в противоположен случай при печене ще изтече част от плънката).

Изпечете пиците по същия метод както и мини пиците.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР