“Как да напусна Русия? или “Как уехать из России? Тази

...
“Как да напусна Русия? или “Как уехать из России? Тази
Коментари Харесай

Как да напусна страната? Вижте какво питат Google руснаците

“Как да напусна Русия? ” или “Как уехать из России? ” Тази фраза се оказа една от най-търсените в търсачката Гугъл часове преди предстоящата тирада на съветския президент Владимир Путин нощес.  

В собствен материал изданието “Форбс ”, цитира данните на търсачката “Google Trends ”. 

Сред търсените изречения са и: “Как да напусна страната по време на готовност? ”, “Как да отида в Казахстан? ”, “Как да напусна Русия без паспорт? ”, “Как да отида в Турция ”, “мобилизация ”, “задграничен паспорт ” и т.н. 

 Пиковете на търсене са през последните два дни. 

Вчера " самостоятелните републики " Донецка национална република и Луганска национална република оповестиха, че ще проведат референдум сред 23 и 27 септември за присъединение към Русия. Такива референдуми се готвят и в окупираните територии на Запорожие и Херсон. 

Малко по-рано пък съветският парламент утвърди законопроект, с който се стягат наказванията за закононарушения като дезертиране и отвод от присъединяване в готовност.

 
Днес Владимир Путин разгласи частична военна готовност в Русия, а изказването му бе предавано от съветската държавна телевизия. 

Мобилизационните мероприятия стартират през днешния ден, а мобилизираните ще са 300 000 души от запаса. Мобилизираните в границите на частичната готовност ще преминат през спомагателна подготовка. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР