Как да накарате уханието на парфюма да е неразделно с

...
Как да накарате уханието на парфюма да е неразделно с
Коментари Харесай

Тайните на парфюмите: Как да ухаем вълшебно цял ден

Как да накарате уханието на парфюма да е неотлъчно с вас през целия дълъг ден? Разбира се се, бихте могли да носите флакона в чантата си, само че това ли е единственият метод? Определено – не. Единствено би трябвало да внимавате по кое време, къде и по какъв начин употребявате обичания си мирис.

Ако желаете да ухаете по-дълго изберете аромати с чувствени нотки.

Освен това съществуват и други дребни секрети с които да удължите силата на уханието:

Някои парфюми могат да оставят трайни петна върху облеклата, изключително, в случай че са направени от синтетични тъкани. Перлените украшения също могат да пострадат. Затова първо нанесете аромата върху тялото си и по-късно се пригответе за излизане.

Ако сте по-темпераментни или пък кожата ви е суха, би трябвало да нанасяте аромата върху нея си по-често, тъй като ще се изпарява по-бързо. И назад – мазната кожа задържа уханието по-дълго.

Разнообразявайте ароматите понякога. Експериментирайте по-често, с цел да избегнете по този начин наречената „ обонятелна отмалялост “ – положение, при което обонянието затруднено и по-трудно възприема уханието, с което е привикнало.

Ако ще търсите ново ентусиазъм, погрижете се да отидете в магазина сутринта и не тествайте повече от 2-3 аромата едновременно.

В коя зона на тялото се пръска парфюма, е съвсем толкоз значимо, колкото и какъв мирис сте избрали.

За повече продължителност на уханието, запомнете следното:

Погрижете се да нанесете аромата върху по този начин наречените „ пулсови точки “ – на китките, шията, зад ушите, сгъвката на лактите, зоната на гърдите. Кожата в тези области е по-топла, тъй че ароматът се разсейва във въздуха по-бързо. Може да добавите обичания си мирис към гребена си и да срешете косата си с него. Припомняме думите на Коко Шанел: „ Нанасяйте парфюм, където желаете да бъдете целунати “. Това е един превъзходен съвет!

Как би трябвало да се ползва ароматът за оптимално положителни резултати?

Ето и още няколко секрети, които е добра да знаете:

Пръскайте тоалетната вода на 30 см от вас или пръснете пред вас и минете през образувалия се облак. Фиксаторите или базовите нотки оказват помощ за хармонизирането на ароматите. Тъй като предотвратяват изпаренията, ароматите са по-дълготрайни. Доброто предпазване на парфюмите също би могло да удължи живота им. Дръжте ги на хладно, изсъхнало и мрачно място, където няма светлина и влага.
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР