Как да изразите щастието си без думи - като приготвите

...
Как да изразите щастието си без думи - като приготвите
Коментари Харесай

Домашна сметанова торта с черешки

Как да изразите щастието си без думи - като приготвите с доста обич домашна сметанова торта с черешки

Необходими Продукти

За блата


● бисквити - 240 г
● пудра захар - 50 г
● течен шоколад - 1 с.л.
● кисело мляко - 1/2 кофичка

За крема


● пудра захар - 100 г
● череши - 10 бр.
● сладкарска сметана - 300 мл
● желатин - 1 пакетче
● вода - 1/3 к.ч.
● бял шоколад - 100 г (за поръсване)

Начин на подготвяне

Започваме с приготвянето на блата, като натрошаваме бисквитите и ги прехвърляме в блендер (трябва да бъдат оптимално смлени). След това ги изсипваме в купа и към тях прибавяме пудрата захар, шоколада и киселото мляко. Разбъркваме с лъжица, до момента в който се получи нещо като лепкаво тесто.

Взимаме тава за печене и я застиламе с хартия за печене. Отгоре слагаме кръг с мечтаната величина (моят е с диаметър 20 см.) Изсипваме бисквитената примес в кръга и я разпределяме отмерено по цялото дъно.

Пъхаме във фурната (тя не е авансово загрята) на 250 градуса и печем за 20 мин, след което изваждаме блата и го оставяме да се охлади за 15-20 мин. При печенето той би трябвало да се е надул леко, по тази причина когато го извадите, го натиснете леко с лъжица (трябва да се получат дребни цепнатини, които в следствие ще се запълнят с крем).

За крема:

Накисваме желатина в 1/3 к.ч. студена вода, след което го загряваме на водна баня. Измиваме, почистваме и нарязваме на дребни късчета черешите.

В купа изсипваме пудрата захар и сметаната и разрушаваме с миксер. Когато сметаната стане подготвена, започваме да прибавяме на части желатина при непрестанно разтрошаване. Накрая изсипваме и черешките, като разбиването продължава още 1 мин.

Време е да сглобим нашата сметанова торта.

Прехвърляме блата в подобаваща паница. Отгоре му още веднъж слагаме кръга и благодарение на лъжица разпределяме деликатно крема. Пъхаме в хладилника за 30 мин. Изваждаме я и я освобождаваме от кръга.

Поръсваме с натрошения в чопър бял шоколад и връщаме още веднъж в хладилника за 2 часа.

Домашната сметанова торта с черешки е лека, вкусна и приятна.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР