Как 26-годишният Георги Георгиев е причинил средна телесна повреда на

...
Как 26-годишният Георги Георгиев е причинил средна телесна повреда на
Коментари Харесай

Съдът се чуди как Дебора е получила черепно-мозъчна травма

Как 26-годишният Георги Георгиев е предизвикал междинна телесна щета на Дебора Михайлова, изразяваща се в черепно-мозъчна контузия. Този въпрос станал главен на разпоредителното съвещание за насилието над 18-годишното момиче в Пловдивския областен съд на 14 февруари. Делото отиде там, откакто всички районни съдии в Стара Загора отхвърлиха да го гледат. Преди седмица при закрити врата в съда в Пловдив беше решено обвинителният акт да се върне на Старозагорската районна прокуратура, с цел да се поправи.

Причината - правата на Георги Георгиев са нарушени, тъй като не можел пълноценно да провежда отбраната си, защото не разбирал в какво е упрекнат.

Побоят, съпроводен с подстригването на Дебора, стана през юни м.г., само че случилото се закупи популярност близо месец по-късно.

В диспозитива на обвинителния акт пишело, че Георгиев е предизвикал междинна телесна щета на Дебора. За телесните увреждания било разказано, че това станало с удар с пестник по главата и посредством нанасяне на 18 прорезни рани с черен макетен нож. Така на момичето била породена двустепенна междинна телесна щета - черепно мозъчна контузия, изразяваща се в мозъчен оток, и лека мозъчна травма, която е предизвикала разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота, и обезобразяване на части на тялото.

В обстоятелствената част в детайли били изброени обстоятелства, само че не за междинна, а за лека телесна щета. Всеки обвинителен акт се състои от обстоятелствена част и диспозитив, където е дефинирано обвиняването.

Тъй като делото се гледа в Пловдивския областен съд при закрити врата, детайлностите за връщането му бяха нищожни. Седмица по-късно “24 часа ” научи повече елементи.

След като Георги блъснал Дебора с пестник в лявата половина на лицето, тя получила травматичен оток, охлузване по лявата скула, кръвонасядане по клепачите на лявото око, кръвонасядане по лявата очна ябълка, строшаване на носните кости и строшаване на предната стена на левия синус с следващо кървене.

Всички тези обстоятелства обаче били за лека телесна щета. Липсвали елементи за черепно-мозъчната контузия. Тя се изразявала в струпване на кръв под паяжиновидната обвивка на мозъка, счита съдът.

Прокуратурата към този момент заяви, че ще стачкува връщането на делото, защото нямало по какъв начин да се откри, кой от двата удара е предизвикал телесна щета.

Според обвиняването ударът в лявата половина на лицето зашеметил и дезориентирал Дебора. Това улеснило Георги да я повали по тил, след което седнал от горната страна ѝ и притиснал с крайник дясната ѝ подмишница, с цел да я обездвижи. Именно до момента в който бил в тази позиция, той извадил машинката и я подстригал.

Георгиев, който публично се води незает, въпреки че без контракт е работил като надзирател на заведение, има три обвинявания - за породена с особена свирепост междинна телесна щета, за насила и за закана с ликвидиране. Според обвиняването той е отправил 6 закани от април до 25 юни 2023 година

Едната била, че написал на Дебора, че в случай че му изневери, ще я изхвърли през терасата.

Втория път я хванал с едната ръка за гърлото и я стиснал. След това я пуснал и споделил: “Спокойно, няма да умреш. ” Третия път скочил от леглото, отворил прозореца и споделил: “Не съм сигурен, че в случай че те хвърля, ще оцелееш ”. Четвъртото заканително известие гласяло: “Искам да внимаваш какво правиш, тъй като, в случай че ми кажат нещо, не знам какво ще върша. Ще ти закача главата. Пишеш ли си с някого, мамка ти, ще те смеля ”. Последвало ново заплашително известие: “Чакам те, гневен съм. Много ме дразниш. Малеее, напряко те умъртвявам. ”


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР