Кажете Добре дошли на гостите си с вкусни фунийки с

...
Кажете Добре дошли на гостите си с вкусни фунийки с
Коментари Харесай

Фунийки с домашен крем

Кажете Добре пристигнали на гостите си с вкусни фунийки с домакински крем

Необходими Продукти

за тестото


● брашно - 700 - 800 г пресято, пшеничено
● яйца - 2 бр.
● кисело мляко - 1 ч.ч.
● захар - 1 ч.ч.
● олио - 1 к.ч.
● сода - 1 ч.л.
● бакпулвер - 1 пакет (10 г)

за крема


● прясно мляко - 1 л
● захар - 1 ч.ч.
● брашно - 1 ч.ч.
● ванилия - 2 бр.
● яйца - 3 бр.

за украса


● орехи - млени
● ганаш - шоколадов /разтопен шоколад на водна баня/

Начин на подготвяне

Започвам с изработката на тестото. Разбивам с миксер яйцата и захарта, след което добавям олиото. В обособена купа поставям киселото мляко и содата разбърниквам до кипене.

Прибавям половин кг пресято брашно с бакпулвер, след което добавям яйчената примес. Разбърквам всичко дружно. Прехвърлям на плот тестото и стартирам да прибавям още брашно последователно, до момента в който получа приблизително меко, нелепнещо еластично тесто.

Включвам фурната да загрее на 180 градуса. Слагам в тавата хартия за печене. Взимам тесто и го разточвам на немного тъничък лист, който разрязвам на ленти с широчина към 1 см.

Навивам лентата към металните формички за фунийки, изпод нагоре. Слагам във фурната да се запекат до подготвеност. Щом са подготвени, още горещи ги изваждам от формичките и стартирам да намотавам идващите.

Готовите фунийки оставям да се охладят. Докато фунийките се пекат, стартирам да върша крема. Слагам в съд на котлона 800 мл от прясното мляко и захарта да заврат.

В купа разрушавам брашното с яйцата и останалото мляко. Щом млякото заври, изсипвам сместа и греша непрестанно, като на крема му трябват минути да се сгъсти.

Махам от котлона добавям ванилийките и разбърниквам още веднъж. Покривам горещия крем със стреч фолио, с цел да не хване коричка. Оставям го да изстине изцяло.

След като всички фунийки са подготвени и охладени, както и кремът, стартирам да ги пълня благодарение на пош, пулверизатор или лъжица, с цел да не останат празни, се пълнят от вътре на открито с задоволително количество крем, след което ги топвам върха им в разтопения шоколад и посипвам със смлените орехови ядки.

Фунийките с домакински крем са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР