Каишката за кучето е неизменен аксесоар, който ви помага да

...
Каишката за кучето е неизменен аксесоар, който ви помага да
Коментари Харесай

Съвети при избор на кучешка каишка

Каишката за кучето е неизменим аксесоар, който ви оказва помощ да не изгубите кучето си, да го разхождате и да го предпазите от пострадвания, в случай че зародят пререкания сред вашия и нечий различен любим.

Едно от главните предопределения на кучешката каишка е да държите животното покрай вас. Въпреки това би трябвало да разбирате, че някои породи бойни кучета от време на време могат да са нападателни към близките.

Забранено е да изкарвате такива кучета без каишка и кучешки намордник. Също по този начин, в случай че пътувате постоянно с питомеца си в градския превоз, то и тук няма да можете да се разминете без съществуването на каишка, даже и кучето ви да е доста чинно.

Основни типове каишки

 Кучешка каишка

Съществуват доста разнообразни типове кучешки каишки, които се разграничават по материала, размера и предназначението им.

Стопанинът би трябвало да схваща какви модели са идеални за разходката в парка и какви може да избере за професионалните занятия с кинолози при образованието и дресировката на кучето.

1. Гумирана кучешка каишка

Те са доста мекички и имат дължина до 3 метра. Отличават се с издръжливостта си и са предопределени за нормалните разходки с любимеца в парка да вземем за пример. Имат единствено един минус, а точно че кучето може елементарно да ги прегризе.

2. Текстилна кучешка каишка

Изключително известни са, а дължината им може да доближава до 10 метра. За разлика от гумираните, те мъчно могат да бъдат прегризани от животното.

По-твърди са като материал и при някои обстановки биха могли да причинят дискомфорт на кучето ви. Друг минус е, че елементарно се мокрят и доста постепенно съхнат.

3. Кучешка каишка вид нагръдник

Отличен вид за дресировките на кучета. Тази каишка се употребява постоянно и от кинолозите. Дължината ѝ доближава към 3 метра. Подходящи са за разходки в парка.

4. Автоматична кучешка каишка

Един от най-използваните модели каишки за куче, защото елементарно можете да коригирате дължината на каишката благодарение на специфичния механизъм, без да се постанова да я намотавате на ръката си.

Повечето имат и гумена ръкохватка, с цел да ви е комфортно при дългите разходки с любимеца ви. Като минус на този модел може да се каже, че не са комфортни, в случай че желаете да дресирате кучето.

5. Кучешка каишка вид железна верига

Добър избор са, в случай че имате огромно куче, което непрекъснато се пробва да прегризе каишката си. За елементарните разходки в парка обаче каишката не е доста комфортна, защото е много е тежка.

Как да изберем каишка за кучето?

 Избор на каишка за куче

Важно е да методите деликатно при избора на кучешка каишка за вашия домакински любим.

Трябва да обърнете внимание освен на материала, от който е направена, само че и на размера. В взаимозависимост от тежестта на кучето, кучешките каишки биват:

- Мини - за декоративни породи кучета;

- S - за дребни кучета;

- M - за междинни породи кучета;

- L - за огромни кучета;

- Гигант - за кучета колоси.

Откъм дължината си те също се разграничават - къси и дълги. Първите са с дължина от 1 до 3 метра и са подобаващ избор за защита или при присъединяване в състезания. Вторите са с дължина от 3 до 10 метра и са прелестен избор за всекидневните ви разходки с любимеца.

Оптимален вид е да заложите на текстилните каишки като при декоративните породи може да изберете и гумените, които са по-нежни и меки.

Кожените каишки за куче също са отличен вид и са по-практични спрямо текстилните. Те не се мокрят и не се скапват с времето, само че за жалост са много скъпи.

Те са прелестен избор за тренировките и дресировките на кучето. Можете да заложите и на автоматизираните. Те не са скъпи и са много комфортни, в случай че просто ще разхождате кучето си в парка. Още едно тяхно преимущество е, че дължина им се поправя елементарно благодарение на механизма.

Металните не са най-хубавия избор, защото са много тежки и могат да травмират животното. Обикновено се употребяват чисто декоративно по време на състезанията за кучета, защото наподобяват красиво.

Ако въпреки всичко решите да си вземете такава каишка, тогава заложете на по-леките модели, с цел да не се усеща животното ви дискомфортно.

Изборът на каишка за кучето е доста значима задача и като виновен собственик би трябвало да се отнесете съществено към тази покупка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР