Кафяви, удължени петна по доматените дръжки и листа, гниенето по

...
Кафяви, удължени петна по доматените дръжки и листа, гниенето по
Коментари Харесай

Ето как да предпазим доматите от болести

Кафяви, удължени петна по доматените дръжки и листа, гниенето по плодовете са признаци на най-страховитото заболяване.
Рано или късно фитофтората въпреки всичко ще се покаже в оранжерията с домати. Трябва да бъдете изключително деликатни по-близо до август с неговите температурни контрасти и интервали на продължителни дъждове. И е значимо да се подхващат превантивни дейности допустимо най-рано, с цел да се понижат вредите от тази злина.
 4 съществени съвета за развъждане на огромни и вкусни домати 4 съществени съвета за развъждане на огромни и вкусни домати
В днешният материал ще ви дадем няколко скъпи препоръки за начинаещи и опитни градинари, които ще ви обезпечат по-добра годишна продукция от домати:...
На първо място, в този момент, когато разликите сред нощните и дневните температури стават обилни, не би трябвало да бързате да влизате в оранжерията заран. 
Така ще изолираните лезии на заболяването няма да се разпространят във всички растения.
 Първо, в оранжерията би трябвало да отворите вратите за вентилация, тъй че влагата, която се образува върху храстите през нощта, да има време да изсъхне, и да не прехвърлите инцидентно спорите от болното растение на здравото.
И единствено час и половина по-късно можете да влезете в оранжерията. Време е да започнете да организирате превантивни лекувания за късна болест в този момент.
Необходимо е да се обработват доматите с микробиологични препарати като Fitosporin и Alirin. Също по този начин ще бъде потребно да се излее в почвата под корена на доматите и да се поръсят самите растения с разтвор на различен микробиологичен препарат Baikal EM1. Всичко това са биологични артикули.
 Магическата ТОР за сладки и розови домати, по която всички градинари луднаха Магическата ТОР за сладки и розови домати, по която всички градинари луднаха
Градинарите са наясно с това, че вкусни и розови домати не се отглеждат толкоз елементарно. Ако желаете вашият труд да ви се отплати, добре е...
Срещу заболяванията в оранжериите е по-добре да се употребява не химия, а правилото на конфронтация
Давайте повече бактерии и гъбички, които са потребни за растенията, и тогава ще има по-малко вреди.
Най-пагубната болест по доматите е брашняната мана.
Проявява се най-вече върху листата: тип брашнена плака се образува върху тях, като че ли са поръсени с брашно. Тази мана се внася в оранжериите най-вече от самите градинари. Те вървят по пътеките на градината и там евентуално има заболели растения, тъй че те носят заболяването посредством облеклата. Трябва да се внимава. И в случай че заболяването към този момент е навлязла в оранжерията, уверете се, че не се популяризира: вземете листата, наранени от плака.
За битка с паякови акари се предлага да се усили влажността в оранжерията: този паяк не се развъжда на подобен климат. Влажността би трябвало да бъде 85 %, или даже 90 %, в случай че има доста вредители.
 Хитър и елементарен метод за развъждане на разсад от домати Хитър и елементарен метод за развъждане на разсад от домати
Почти всеки човек, който има зеленчукова градина в задния си двор, отглежда домати. Какво става обаче, в случай че нямате двор или толкоз мног...
Но, както при брашнестата мана, е належащо да се отстранят навреме всички наранени от вредителя листа. Това ще помогне да се ограничи разпространяването му. Освен това растенията постоянно пожълтяват и изсъхват без забележима причина.
Ако забележите това във вашата градина, най-вероятно това са последствията от провалянето на подземната част на растението от кореново изгниване. В този случай както болните, по този начин и здравите домати би трябвало да се опръскат с разтвор от препарати, направени на основата на почвената гъба Trichoderma.
Тези микроорганизми са главните помощници на градинарите в битката с гъбичните растителни болести. Лекарствата могат да бъдат разнообразни: Trichodermin, Trichoderma veride, в този момент Glyocladin е доста известен.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР