Кафе и сладкиш с бадемова паста - това са плановете

...
Кафе и сладкиш с бадемова паста - това са плановете
Коментари Харесай

Сладкиш с бадемова паста

Кафе и сладкиш с бадемова паста - това са проектите ни за деня

Необходими Продукти

● яйца - 6 бр. (стайна температура)
● бадемова паста - 150 г
● масло - 150 г (меко)
● пудра захар - 50 г
● сол - 1 щипка
● кристална захар - 100 г
● брашно - 100 г
● ванилия - 2 ч.л. течна
● бакпулвер - 1 ч.л.

За глазурата


● течна сметана - 150 мл
● млечен шоколад - 300 г

Начин на подготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. Към белтъците прибавете щипка сол и ги разбийте на корав сняг, като най-после последователно добавяте от пудрата захар. Приберете разрушените белтъци в ледник.

Сложете маслото с кристалната захар в огромна купа. Разбийте до приемане на крем.

Прибавете бадемовата паста, ванилията и още веднъж разбийте до еднородна примес. Започнете да добавяте жълтъците, като след всеки жълтък разбивате с миксер. Накрая прибавете брашното, комплицирано с бакпулвера. Отново разбийте с миксер.

Извадете белтъците от хладилника и на няколко пъти ги прибавете към сместа, като деликатно разбърквате с шпатула. Отрежете три диска от готварска хартия.

Поставете ги на дъното във форма за торта с диаметър 22 см. Това се прави за, с цел да не загори долният слой от сместа.

Загрейте фурната на 180 градуса, благодарение на черпак сипете от сместа, едвам покрие дъното. Да заема от борда не повече от 1 см. Сложете го да се изпече до златист цвят. Внимавайте, тъй като сместа е малко и бързо се изпича.

Извадете и върху изпечения блат сипете същото количество от сместа. Разпределете я отмерено. Отново върнете във фурната до изпичането и на втория слой. Така процедирайте до привършване на сместа.

Оставете сладкиша да изстине и тогава освободете от кръга.

На водна баня загрейте сметаната и прибавете начупения шоколад. Бъркайте до цялостното му разтопяване. Оставете разтопения шоколад да се охлади, като от време на време го разбърквате.

С охладения ганаш залейте изстиналия сладкиш. Аз за украса използвах филирани бадеми и вафлени бонбони с шоколад.

Забележка: При мен пластовете са единствено три, тъй като формата, която използвах е с диаметър 26 см. Когато формата е по-малка, сладкишът е по-ефектен!

Сладкишът с бадемова паста е подготвен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР