Кадруване, интереси и симпатии стоят зад създалото се напрежение в

...
Кадруване, интереси и симпатии стоят зад създалото се напрежение в
Коментари Харесай

Кметът на Хасково обвини Делян Добрев в кадруване

" Кадруване, ползи и благосклонности стоят зад създалото се напрежение в град Хасково. Назначението на управителни административни фрагменти в общината би трябвало да става след извършени законни, транспарантни състезания според Закона за държавния чиновник. "
Това написа в отворено писмо кметът на Хасково Добри Беливанов, адресирано до Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Националното съдружие на общините в България.
" Аз не се дистанцирам от ГЕРБ, а от господин Делян Добрев, който сътвори неуместно напрежение в Община Хасково. Начинът, по който реагира Добрев на състезанията сподели, че същинската му цел е била да кадрува и управлява община Хасково, а аз единствено мога да бъда фигурант – фасадата, за която различен реди събитията, без даже да мога да спра противозаконните назначения. Това е обидно. "
Беливанов изрича страдание, че е упълномощил провеждането на кадровата политика на заместник-кметовете и на съответните комисии.
Той добавя, че няма да разяснява предложените от Делян Добре назначения нито в община Хасково, нито в енергетиката.
Управлението на Хасково е сполучливо и самоуверено стоя зад тези думи, добавя Беливанов.
" Избран съм с поддръжката на ГЕРБ, извършвам политиките на партията, самият аз съм от ГЕРБ, член на Общинското управление на ГЕРБ и като кмета на всички жители би трябвало да спазвам Закона, включително и по отношение на назначенията в община Хасково. Смятам също, че точно поради поддръжката на партия ГЕРБ би трябвало да пазим положителното име и да пресичаме практики, които уронват престижа и доверието в политическата и мощ ", добавя още той в писмото си.
Беливанов напомня, че е от дълго време в политика и почита всички партии, в това число и Българска социалистическа партия в качеството ѝ на градивна съпротива.
" Не съществува цена, която може да купи убежденията ми. А и от Българска социалистическа партия в никакъв случай не са се опитвали да сторят това, тъй като добре ме позната. Споменатият от господин Добрев, господин Иван Стаматов не зная да е от Българска социалистическа партия, познавам го от доста години. Лично аз не взе участие в процеса по възлагането на публични поръчки, по тази причина съм упълномощил зам. кмета Консулов. ", написа още Беливанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР