Кадровите смени в специалните службите не означават промяна в концепцията

...
Кадровите смени в специалните службите не означават промяна в концепцията
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Статуквото е закрепено, а това, което в момента се прави цели овладяване на службите

Кадровите смени в специфичните службите не значат смяна в концепцията на активността им, с цел да бъде тя по-ползотворна. Това сподели ръководителят на и екс вътрешен министър Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в „ Часът на Избора “ по Телевизия Евроком, във връзка желание на част от ръководещите да се сътвори единна разследваща работа, сплотяваща ДАР с военното разузнаване.

Колкото до ролята на президента, по думите на Цветанов се видя, че когато има професионален претендент за професионалните служби, той бива назначен: „ Само преди няколко дни, знаете, че президентът одобри оставката на остарелия основен секретар на Министерство на вътрешните работи и подписа декрет за предлагането за нов, обещано от Министерски съвет “.

Бившият вътрешен министър напомни, че преди по-малко от месец Министерският съвет се възползва и от законодателната процедура, като се назначиха двама заместник-председатели в ДАНС, което значи, че те към този момент действително имат надзор в ръководенето на службите.

Цветанов изрази мнение, че това, което сега се прави, цели да се овладеят службите, само че не, поради националната сигурност, а демонстрира, че изтеклият запис от среща на Политическа партия очевидно е бил достоверен.

Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа назова неуместна и неприемлива приетата роля на Алексей Петров в основаването на настоящето държавно управление.

„ Ако човек си направи труда да прочете обвинителния акт по делото „ Октопод “ ще види, че там се приказва единствено за престъпен детайл и тъкмо за преодоляване на страната от мафията и за метода, по който се влияе върху избраните институции, с цел да се прави съответното правосъдие в услуга на проведената престъпност “.

Бившият вътрешен министър напомни някои обстоятелства по това дело, по което Алексей Петров бе оправдан – по какъв начин основният очевидец почина при странни условия, по какъв начин различен бе съсечен с секира и останалите се отхвърлиха от показанията си, а против наблюдаващия прокурор и съдийката по делото бяха стартирани офанзиви за дискредитиране и премахване от служба. Той сподели още, че Бойко Борисов в действителност дължи отговори, дали не е бил в услуга на Алексей Петров, тъй като в ръководството си през 2014 година е назначил в Министерски съвет като консултант „ политическото лице Яне Янев, основано от Алексей Петров “.

„ Единственият човек и структури на страната, работещи против това, което правеше Алексей Петров, беше в управническия мандат, когато бях вицепремиер и министър на вътрешните работи. И това беше допустимо с професионализма на всички сътрудници, с които работихме и с евроатлантическите ни сътрудници “, съобщи Цветанов.

Той бе безапелационен, че ефикасна битка с проведената престъпност у нас е имало единствено 2009-2013 година, когато бяха разрушени и обезвредени доста проведени незаконни групи. По думите му, в настоящия политически живот на страната има политици, които са се изграждали в изискванията и в зависимостите на Алексей Петров. Петров е назначен в ДАНС през 2001 година по предложение на Атанас Атанасов. По-късно пък, назначеният от Тройната коалиция ръководител на организацията Петко Сертов прави Петров собствен консултант, като по този начин той към този момент е боравил с целия набор от класифицирана информация на службите.

„ Това беше неприемливо. През 2009 година, когато бяха извършени парламентарните избори, когато аз станах вицепремиер и министър на вътрешните работи и отговарях за бранш „ Сигурност “ Петко Сертов беше освободен, Алексей Петров беше освободен и службите започнаха да действат по метод, по който да противодействаме на проведената престъпност “.

Цветанов разяснява още и, че Алексей Петров е имал такова огромно въздействие, че е съумял да принуди партиите в предходния парламент да не гласоподават законопроекта за застраховането.

„ Може да попитате Мартин Димитров, дали е имал избрани закани? Или Мирчев от „ Демократична България “, които споделиха, че в действителност страната се ръководи от Алексей Петров, само че нищо повече не направиха по-късно, тъй като в действителност ги беше боязън “.

Според Цветанов, завръщането на Васил Божков може много да разбърка политическия живот в страната. Показанията му пък са развенчали мита, че самият Цветанов е бил най-приближеният до Борисов човек: „ Оказва се, че аз не съм ходил в офиса на Божков “. Според Цветанов сега статуквото е закрепено, ръководещите ги държи интерес. Дошли с анти ГЕРБ говорене и желание да проверяват корупционните схеми, от ПП-ДБ не направиха нищо такова, разяснява той.

Цветанов прикани, когато отиват до урните, хората да не да гласоподават за тези, които ще създадат по- положителната акция – тя е обвързвана просто с доста финансов запас. „ Гласувайте за хора, които сте видели, че могат нещо да свършат “, прикани Цветанов за идните локални избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР