Кадри Нова ТВЕдна изпълнителка, позабравена сега, и която не се

...
Кадри Нова ТВЕдна изпълнителка, позабравена сега, и която не се
Коментари Харесай

Кралицата на баладата Еми Стамболова

Кадри Нова ТВ

Една изпълнителка, позабравена в този момент, и която не се вписва в визиите за поп фолк кумир е Еми Стамболова, въпреки при започване на кариерата си да е била на върха.

Стамболова е от поколението на изпълнителите, създаващи чалга епохата и минали през бурните по този начин наречени мутренски времена. Не една певица от този интервал споделя за купища пари, благотворителност и безразборна пукотевица. Не е по-различно и при нея.



Стамболова е певицата, която открива печално известния ресторант „ Мираж “ на Георги Илиев и работи дълго време там.

Обадиха ми се по телефона с въпрос дали ще се съглася да пея на едно разкриване на ресторант. Уточнихме по кое време и затворих. След два часа на вратата ми се изправиха четирима снажни и доста усмихнати мъже, пристигнали да ме вземат. В София отидох с една рокличка и по сандалки, мислех, че е за една вечер. Не познавах Георги Илиев даже и образно.

Тогава се изкарваха доста пари. За една вечер изкарах толкоз, че да купя апартамент на родителите си.



Малко хора знаят, само че Еми Стамболова се е сблъскала с мрачната и жестока реалност на покръстването на българските турци. С рождено име Емел тя Става Емилия.

Имаше доста бити и даже убивани хора. Всичките ми родственици отпътуваха за Турция. Не съм ги виждала от този момент. Беше ужасно, спомня си певицата.

Много страдах за гибелта на татко ми, тогава си мислех, че мога да го спася. Бях бременна и даже ми мина мисълта да направя аборт, единствено да съм до него. Добре, че не го направих, дребната ми щерка е прелестна, само че мисълта за това е най-големия грях в живота ми.



Все още споменът за него провокира огромна горест в изпълнителката.

Искам да му кажа да е спокоен. Неговото момиче сбъдна фантазията си и стана певица. Това желаех от дребна и към този момент 32 години с това се занимавам.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР