кадри Нова телевизияПовече хора днес умират от затлъстяване, отколкото от

...
кадри Нова телевизияПовече хора днес умират от затлъстяване, отколкото от
Коментари Харесай

Виктор разби мита за „умиращите от глад“: Повече хора днес умират от затлъстяване

кадри Нова телевизия

Повече хора през днешния ден умират от затлъстяване, в сравнение с от апетит, с тези думи водещият на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев анонсира забавен диалог с доктор за модата да се отслабва с хапчета. В предаването гостува ендокринологът доктор Ясен Асьов, който като се изключи че е експерт, самичък е претърпял огромна борба с килограмите. Той изясни има ли изгода от манията да се пият медикаменти за диабет за събаряне на непотребното тегло.



“Затлъстяването е болест и като такава се лекува, в това число с медикаменти ”, изясни, че единствено с приемането на лекарства може да се смъкна 10-15% от тежестта в границите на година. Д-р Асьов обаче призна, че за персоналното си намаляване не е прибягвал до хапчета. Той предпочел естествения, въпреки и по-труден път – промяна на метода на живот с по-здравословен.

Специалистът предвижда, че ни чака взрив на медикаментите за намаляване в околните години. Въпреки че затлъстяването е болест страдат 1/4 от българите, а 60% са застрашени от нея поради наднорменото си тегло, надали здравната каса скоро ще направи медикаментите за него безвъзмездни, призна доктор Асьов. Той изясни, че по този начин стоят нещата по целия свят.

“Няма ли медикаментите за отслабвани да ни създадат още по-мързеливи? ”, попита Мира Иванова. “Това е световен въпрос ”, отвърна експертът и изясни, че сега се приказва дори за препарати, които да заменят спорта. Те ще симулират химическите процеси в тялото, които протичат по време на подготовка.



“Ще спре ли човечеството да яде козунаци и торти, това ме интересува? ”, заключи тематиката в един въпрос Виктор Николаев. Д-р Асьов сподели с усмивка, че евентуално няма, само че пък не се знае, може химията и медицината за стигнат до откриването на нови съставки, които да са хем, потребни, хем вкусни и по този начин да се реши казуса.

За страдание и по тематиката затлъстяване България е на неприятна позиция в Европа. От 57 страни, тя е на 8 място по брой на страдащите от тази болест.


Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР